+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint 150 gyermek vett rész a hittanos találkozón
2019. május 21. kedd 15:20 - Alsópáhok
Több mint 150 gyermek vett rész a hittanos találkozón
Több mint 150 diák vett részt az alsópáhoki kerületi hittanos találkozón. Az eseményre a környékbeli iskolák katolikus tanulóit várták, akik közösségépítő programokon vehettek részt. A nap során kézműveskedéssel, sportrendezvényekkel és kirándulással is várták a gyerekeket.

Gitáros szentmisével kezdődött meg a hittanos találkozó az alsópáhoki Szent Kereszt Felmagasztalása templomban. Az igehirdetésen a helyi diákok mellett a keszthelyi, a zalaapáti, és a zalaszántói iskolások is részt vettek.

Az istentiszteletet követően különböző foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, többek között a fazekas műhelyben próbálhatták ki kézügyességüket. A fiatalok többsége első alkalommal találkozott az agyaggal, így például a keszthelyi ranolderesek is. Izgatottan készítették el műveiket a tanulók.

„Szólt a hittan tanárom, hogy van ez a találkozó, eljöttünk ide és nagyon jól érzem magam és ilyen tálakat csinálunk csigatechnikával.” - mondta el Polgár Laura.

A nap során jelentkezhettek a gyerekek padlóképes foglalkozásra, de készíthettek tenyérlenyomatos képeket vagy fűzhettek gyöngyökből karkötőt is. A szervező hitoktatók szerint ezek a programok még jobban összekovácsolják a gyerekeket, akik egy nagy közösséget alkotnak.

„A találkozás a cél. Találkozás egymással, találkozás a Jó Istennel, találkozás a játékon, az örömön, a kézműveskedésen, a fazekasságon keresztül, hiszen a Jó Isten maga mondja, ő a fazekas, mi pedig kezében az alakuló agyag. És rajtunk is múlik, hogy milyenné alakulunk.” - ismertette a szervező Paulics Piroska.

A kézműves foglalkozások mellett sportolási lehetőségeket is választhattak a gyerekek. A főleg fiúkat megszólító labdarúgó mérkőzések nagy népszerűségnek örvendtek.

„Én azt gondolom, hogy ha egy település arra képes, hogy ilyen sportpályán, mint a miénk tud adni helyszínt fiataloknak, büszke lehet rá a falu. Én büszke vagyok rá mindenképpen, s azt gondolom, hogy a településen élők is egyre büszkébbek arra, hogy Alsópáhokon nem csak a sportpályáról is egyre többen jönnek hozzánk.” - tudatta Czigány Sándor.

A polgármester hozzátette, a sportcentrum már korábban is adott helyszínt több eseménynek is, melyek mind hozzájárultak a település jó hírének megtartásához.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó