+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint 150 gyermek vett rész a hittanos találkozón
2019. május 21. kedd 15:20 - Alsópáhok
Több mint 150 gyermek vett rész a hittanos találkozón
Több mint 150 diák vett részt az alsópáhoki kerületi hittanos találkozón. Az eseményre a környékbeli iskolák katolikus tanulóit várták, akik közösségépítő programokon vehettek részt. A nap során kézműveskedéssel, sportrendezvényekkel és kirándulással is várták a gyerekeket.

Gitáros szentmisével kezdődött meg a hittanos találkozó az alsópáhoki Szent Kereszt Felmagasztalása templomban. Az igehirdetésen a helyi diákok mellett a keszthelyi, a zalaapáti, és a zalaszántói iskolások is részt vettek.

Az istentiszteletet követően különböző foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, többek között a fazekas műhelyben próbálhatták ki kézügyességüket. A fiatalok többsége első alkalommal találkozott az agyaggal, így például a keszthelyi ranolderesek is. Izgatottan készítették el műveiket a tanulók.

„Szólt a hittan tanárom, hogy van ez a találkozó, eljöttünk ide és nagyon jól érzem magam és ilyen tálakat csinálunk csigatechnikával.” - mondta el Polgár Laura.

A nap során jelentkezhettek a gyerekek padlóképes foglalkozásra, de készíthettek tenyérlenyomatos képeket vagy fűzhettek gyöngyökből karkötőt is. A szervező hitoktatók szerint ezek a programok még jobban összekovácsolják a gyerekeket, akik egy nagy közösséget alkotnak.

„A találkozás a cél. Találkozás egymással, találkozás a Jó Istennel, találkozás a játékon, az örömön, a kézműveskedésen, a fazekasságon keresztül, hiszen a Jó Isten maga mondja, ő a fazekas, mi pedig kezében az alakuló agyag. És rajtunk is múlik, hogy milyenné alakulunk.” - ismertette a szervező Paulics Piroska.

A kézműves foglalkozások mellett sportolási lehetőségeket is választhattak a gyerekek. A főleg fiúkat megszólító labdarúgó mérkőzések nagy népszerűségnek örvendtek.

„Én azt gondolom, hogy ha egy település arra képes, hogy ilyen sportpályán, mint a miénk tud adni helyszínt fiataloknak, büszke lehet rá a falu. Én büszke vagyok rá mindenképpen, s azt gondolom, hogy a településen élők is egyre büszkébbek arra, hogy Alsópáhokon nem csak a sportpályáról is egyre többen jönnek hozzánk.” - tudatta Czigány Sándor.

A polgármester hozzátette, a sportcentrum már korábban is adott helyszínt több eseménynek is, melyek mind hozzájárultak a település jó hírének megtartásához.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus