+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 8 helyszínen valósulnak meg turisztikai fejlesztések
2019. május 15. szerda 16:14 - Badacsonyörs
8 helyszínen valósulnak meg turisztikai fejlesztések
3 milliárd forintból újul meg 8 helyszín a Balaton-felvidéken. A világörökség várományos helyszín turisztikai fejlesztését célzó projektet a Folly Arborétum nyílt napján mutatták be a nagyközönségnek. A több mint 100 éves füvészkertben számos beruházást végeztek az elmúlt időszakban.

Zenés programokkal is szórakoztatták a közönséget a Folly Arborétum nyílt napján. A badacsonyörsi füvészkert nem csak változatos növényvilágával, hanem a látogatók elé táruló balatoni panorámával is lenyűgözi az ide érkezőket.

„Nagyon jól érzem magam, csodálatos ez a környezet és az egész arborétum nagyon tetszik. Hallottunk róla, hogy most ingyenes a belépés, de amúgy is már nagyon régóta terveztem, hogy eljövök ide.” - mondta az egyik látogató, Kovács Gyuláné.

Az arborétumban folyamatosan dolgoznak azon, hogy időről időre újdonsággal szolgáljanak a látogatóknak. A nyílt napon többek között bemutatták az új magasösvényt, amely tengerparti mamutfenyők között vezet, de az érdeklődők  már birtokba vehették a nemrég átadott játszóteret is.

„Az egész bejárati részünk megújult, fix burkolatot kapott a sétaút hálózatunk a kert alsó részén, tehát már babakocsival vagy akár kerekesszékkel is látogatható a bejárati rész. Új évelő ágyásokat alakítottunk ki a két épületünk között, ez szintén a bejárati részt érinti. Felújítottuk a régi kúria épületünket, amiből egy látogatóközpontot hoztunk létre. Ez még nincs teljesen kész.” - tájékoztatott Dr. Folly Réka, a Folly Arborétum egyik tulajdonosa.

A látogatóközpont kialakítása része annak a pályázatnak, amelyet a nyílt napon mutattak be a közönségnek. Ennek keretein belül 3 milliárd forintból valósítanak meg fejlesztéseket a Balaton-felvidéken, mint világörökség várományos helyszínen. A projektben a Festetics-kastély és Hévíz önkormányzata is részt vesz.

„Az egész Balaton-felvidéknek fontos, természetesen ezért része Hévízen a Festetics ösvény, illetve a Festetics-kastélynak a déli kapuja, amit most már gyakorlatilag készen láthatnak , de az átadás az nemsokára lesz, és épül még ott egy szociális blokk is” - emelte ki Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

A projektnyitón elhangzott, a beruházás célja az épített és természeti környezet megóvása és fejlesztése. Mindezek mellett fontos az is, hogy a helyszínekre érkező turistáknak minél több szórakozási lehetőséget biztosítsanak, a településeken lakóknak pedig munkahelyet teremtsenek.

„8 helyszínt tudunk fejleszteni az ott megvalósuló, az ott meglévő értékeknek a fejlesztését. Például kastély felújítást megcsinálni, látogatóközpontokat kialakítani. Olyan fejlesztéseket, amelyekkel igyekszünk a világörökségi várományos helyszínt ismertebbé tenni a nagyközönség előtt.” - tette hozzá Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója.

A projekt keretein belül Balatonfüreden, Hévízen, Keszthelyen, Szigligeten, Badacsonytomajon és Tihanyban valósítanak meg fejlesztéseket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó