+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Helikoni kavalkád
2018. április 23. hétfő 14:00 - Keszthely
Helikoni kavalkád
A Helikon nem csak a versenyről szól. Mozgalmas kezdés után mozgalmas este is várta a diákokat. A keszthelyi kulturális seregszemle minden napra kínál szórakozási lehetőséget is. Igazi közösségi térré alakult már az első napon a belváros, a Fő tér. Kora délutántól már folytak a programok a színpadokon. Igazi fesztiváli hangulatot teremtettek a fellépők és a fiatalok.

Az év legnagyobb keszthelyi rendezvényén fiatalokkal telt meg a belváros is.  Nem csak Keszthellyel ismerkedtek. Minden program lehetőséget megragadtak, hogy szórakozzanak. Közösen festették a Helikon szimbólumává vált betűket a Fő téren, fotókat készítettek, hogy megörökítsék munkájukat és a keszthelyi időtöltés  első szabadtéri élményeit. A Sétáló utcán is pezsgő élet zajlott. Utcazenéltek, közösen énekeltek a fiatalok.

A várkertben felállított színpadon a 30Y rockegyüttes alapítója Beck Zoltán, aki a  Pécsi Tudomány Egyetem Romológia Tanszékének adjunktusa, az egyetem szakembereivel, költőkkel és kutatókkal tartott rendhagyó irodalomórát.  Mi a nagyidai cigányok címmel.  Az irodalmi élmény mellett a diákok  megragadták az alkalmat és  szelfiztek, autogramot kértek az énekesként, dalszerzőként  ismert Beck Zolitól, aki nem először járt a Helikonon.

A Fő téri nagyszínpadon  este a Zaporozsec rock zenekar várta a közönséget. Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi csapat másfél órás koncertje fokozta a hangulatot. Olyanok is ellátogattak a térre akik még nem tudták le a verseny izgalmait. Csütörtökön az esti programokat a Dal tehetségkutató versenyéből is ismert Soulwave zenekar koncertje zárta. Jó hangulatot teremtettek a vasi fiúk, a színpad előtt tomboltak a fiatalok.

Másnap délutánra ismét benépesült a Fő tér. A helikonosok gyűjtötték az emlékeket, az élményeket. Az már biztos, hogy lesz miről mesélni otthon szombaton este.

Pénteken délután is birtokba vették a helikonosok a színpadokat. Zenekarok, szólisták versenyen kívüli fellépésükkel szórakoztatták a közönséget.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó