+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
2019. április 24. szerda 08:58 - Keszthely
Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
A tavaszi szünet utolsó programját kínálta a gyerekeknek a Goldmark Károly Művelődési Központban a NépmesePont tegnap délután. Az ismert Garabonciás Együttes látogatott Keszthelyre és adott hangulatos koncertet. A sajátos zenét játszó csapat magyar rajzfilm zenéket és megzenésített verseket játszott hallgatóságának.

A Csornáról érkezett zenészek, kis közönségüket is bevonták a keszthelyi koncertbe. Vuk története,vagy a nagy hoho,Süsü a sárkány ismert magyar rajzfilmek.  Zenéjük amiket a Garabonciás Együttes játszott, minden kicsi számára megidézte a főszereplőket is. De felcsendültek dalban íródott versek is. A három tagú,1991-ben alakult  együttes a tavaszi szünet utolsó napján kínált zenei élményt a művelődési központ nagytermében. A műfaj amit közönség elé visznek koncertjeiken az énekelt vers.

"Annak idején a Kalákáék, Sebőék képviseltek Magyarországon a ’70-80-as években valahogy ránk talált. Egyre több irodalmat olvastunk,verset olvastunk,prózát olvastunk. A fene tudja,így összejött ez a dolog. Csináljunk akkor verseket. Először felnőtt közönségnek próbáltuk, egyetemi klubokba jártunk,aztán az egy kicsit kikopott."-mondta az együttes alapítója Boross Tamás.

A közel 30 év alatt a sikert a gyermekközönség hozta el a Garabonciásnak. Évente 50-60 koncertet adnak óvodákba, iskolákba és rendezvényeken. Nem csak zenéket,verseket ,hanem a több féle zenei kultúrát képviselő hangszereiket is megismertetik koncertjeiken a gyerekekkel.

"A délutánban az volt a legjobb,hogy állatokat és zenéket is mutattak be. Meg hangszereket. - Milyen hangszereket ismertél meg?- A mandolin,a gitár, a furulya és az ukulele."- idézte fel az élményeket Beke Belián.

A film, a zene és a költészet együtt volt jelen a koncerten. Nem csak az együttes képzett tagjainak játéka,hanem a kicsik rögtönzött zenei produkciója is meglepetést okozott. Volt közös zenélés, játék, vidámság és szövegértelmezés is. Láthatatlan tanítás. Fel kellett ismerni a dalok szereplőit. 

"Nagyon sok állatot ismertem,szinte az összeset, mindegyiket amit csak énekeltek ."-mondta a kis óvodás Vakler Flóra.

A Garabonciás Együttes népszerű a gyermekek körében, muzsikájuk pedig segít abban, hogy az irodalom, a versek újra közelebb kerüljenek a gyermekhez és a felnőtthöz egyaránt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó