+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
2019. április 24. szerda 08:58 - Keszthely
Garabonciás koncertre hívták a gyerekeket
A tavaszi szünet utolsó programját kínálta a gyerekeknek a Goldmark Károly Művelődési Központban a NépmesePont tegnap délután. Az ismert Garabonciás Együttes látogatott Keszthelyre és adott hangulatos koncertet. A sajátos zenét játszó csapat magyar rajzfilm zenéket és megzenésített verseket játszott hallgatóságának.

A Csornáról érkezett zenészek, kis közönségüket is bevonták a keszthelyi koncertbe. Vuk története,vagy a nagy hoho,Süsü a sárkány ismert magyar rajzfilmek.  Zenéjük amiket a Garabonciás Együttes játszott, minden kicsi számára megidézte a főszereplőket is. De felcsendültek dalban íródott versek is. A három tagú,1991-ben alakult  együttes a tavaszi szünet utolsó napján kínált zenei élményt a művelődési központ nagytermében. A műfaj amit közönség elé visznek koncertjeiken az énekelt vers.

"Annak idején a Kalákáék, Sebőék képviseltek Magyarországon a ’70-80-as években valahogy ránk talált. Egyre több irodalmat olvastunk,verset olvastunk,prózát olvastunk. A fene tudja,így összejött ez a dolog. Csináljunk akkor verseket. Először felnőtt közönségnek próbáltuk, egyetemi klubokba jártunk,aztán az egy kicsit kikopott."-mondta az együttes alapítója Boross Tamás.

A közel 30 év alatt a sikert a gyermekközönség hozta el a Garabonciásnak. Évente 50-60 koncertet adnak óvodákba, iskolákba és rendezvényeken. Nem csak zenéket,verseket ,hanem a több féle zenei kultúrát képviselő hangszereiket is megismertetik koncertjeiken a gyerekekkel.

"A délutánban az volt a legjobb,hogy állatokat és zenéket is mutattak be. Meg hangszereket. - Milyen hangszereket ismertél meg?- A mandolin,a gitár, a furulya és az ukulele."- idézte fel az élményeket Beke Belián.

A film, a zene és a költészet együtt volt jelen a koncerten. Nem csak az együttes képzett tagjainak játéka,hanem a kicsik rögtönzött zenei produkciója is meglepetést okozott. Volt közös zenélés, játék, vidámság és szövegértelmezés is. Láthatatlan tanítás. Fel kellett ismerni a dalok szereplőit. 

"Nagyon sok állatot ismertem,szinte az összeset, mindegyiket amit csak énekeltek ."-mondta a kis óvodás Vakler Flóra.

A Garabonciás Együttes népszerű a gyermekek körében, muzsikájuk pedig segít abban, hogy az irodalom, a versek újra közelebb kerüljenek a gyermekhez és a felnőtthöz egyaránt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó