+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ujhelyi: az Európai Unióban akarunk maradni
2019. április 17. szerda 18:22 - Keszthely
Ujhelyi: az Európai Unióban akarunk maradni
Tessék választani: Európa, vagy Orbanisztán? Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen Ujhelyi István. Az MSZP EP képviselője elmondta: a látványberuházások helyett például az egészségügyet sújtó szakemberhiány orvoslására kell forrásokat biztosítani.

A MSZP- Párbeszéd közös EP választási listájának támogatása mellett egy petícióhoz is aláírást gyűjtöttek a szocialisták a keszthelyi Fő téren. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő elmondta, követelésükben azt fogalmazták, meg, hogy a magyar állampolgárok az Európai Unióban akarnak maradni. A politikus keszthelyi fórumán elhangzott, hogy az Orbán kormány politikája miatt hazánk kisodródhat az Európai Unióból.

„Keszthely számára, a Balaton térsége számára, Zala megye számára nélkülözhetetlen az Európai Uniós tagságunk. Közel 300 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett az elmúlt 15 évünkben, Magyarország uniós tagsága idején az európai adófizetőknek köszönhetően Zala megyébe” - fogalmazott Ujhelyi.   

Az európai parlamenti képviselő nagy problémaként jelezte a munkaerő nyugatra áramlását. Ujhelyi István a magyar egészségügy helyzetét szemléltetve a helyi kórház honlápjáról olvasta fel, hogy milyen munkakörökbe keresnek dolgozókat. Mint mondta, a stadionépítések és látványberuházások helyett a szakemberhiány megoldására kellene fordítani a forrásokat. A képviselő a Magyar Szocialista Párt és Párbeszéd közös követelését ismertette: „Azt követeljük, hogy legyen az Európai Unióban egy kötelező, minimális egészségügyi bér, aminél kevesebbet orvosnak, szakápolónak egyetlen egy uniós tagállamban sem lehet fizetni. Ez magyar viszonylatban, mai magyar árakon nézve orvosoknál bruttó 1,5 millió forintos jövedelem, egészségügyi szakápolóknál pedig 750 ezer forintos havi bruttó minimális jövedelem.”

A szocialista képviselő zárásként kifejtette, hogy továbbra is az Európai Parlamentben szeretne dolgozni és a Turisztikai Albizottság vezetőjeként a magyar és a balatoni turizmus fejlesztését kívánja támogatni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus