+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idén is lesz Festetics-bál
2019. április 17. szerda 16:26 - Keszthely
Idén is lesz Festetics-bál
Május 11-én rendezik meg idén a 2. Festetics-bált Keszthelyen. A Pelso Társaság szervezésében egy olyan múltidéző és egyben hagyományteremtő programon vehetnek részt a keszthelyi és környékbeli vendégek mely hangulatában és tradícióiban feleleveníti a százötven évvel ezelőtti nemesi Magyarország ünnepnapjait. A jegyértékesítés április 23-án kezdődik.

Már tavaly is nagy sikernek örvendett a Festetics-bál Keszthelyen. A Helikon Kastélymúzeum patinás báltermeiben estélyi ruhás hölgyek és öltönyös urak tapasztalhatták meg a Festetics-korabeli bálok hangulatát. A rendezvény célja egy olyan társasági esemény alapjainak lerakása, amely a jövőben a térség kulturális programjaként a balatoni fürdőszezon kezdetét is jelenti. A 2. Festetics-bálra május 11-én kerül sor.           

„A tavalyi évben kettő hintót tudtunk rendelkezésre bocsátani, idén már három hintóval jönnek be a vendégek. Mi úgy gondoltuk, hogy nem lesz erre igény, és azt vettük észre, hogy a főbejárattól a kastély bejáratáig nagyon-nagyon sokan jöttek a hintóval. 6 órától 7 óráig várjuk a bálozókat, 7 órakor lesz a bálnak a megnyitója a fehér tükörteremben, fél 8-tól vacsora, egy 5 fogásos vacsora a hozzá illő borokkal.” - tájékoztatott a Pelso Társaság elnöke, Horváth Imre.

A vacsorát követően Nika szórakoztatja a báli közönséget, majd a Gábor és Gábor együttes szolgáltatja a zenét hajnalig. A vacsorának és a bálnak a kastély északi szárnya ad otthont. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért a részvételi szándékot április 20-ig a Pelso Társaság e-mail címén kell jelezni. Jegyek április 23-tól vásárolhatók.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nagy az érdeklődés a kézműves táborokra.
 
A KÉVE aktivistái emelték fel szavukat a déli szabadstrandért.
 
A KÉVE demonstrációjára az alpolgármester is reagált.
 
A térségből is várják az önkéntes katonák jelentkezését.
 
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
 
20. éve szervezik meg a Gyenesdiási Bornapokat a Zalai Borcégér égisze alatt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó