+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lakossági kezdeményezésre ültettek 500 sövény palántát Keszthelyen
2019. április 4. csütörtök 16:53 - Keszthely
Lakossági kezdeményezésre ültettek 500 sövény palántát Keszthelyen
Lakossági ötlet alapján ültettek sövényt Keszthelyen a Deák Ferenc utcában. A lakószövetség által 500 palántát vásároltak, melyet 100 méteres területen ültettek el a GESZ dolgozói. Az önkormányzat ugyanis ezzel is tudta támogatni a kezdeményezést.

Telepítik a sövény palántákat a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai. A kezdeményezés a Georgikon Lakásszövetkezet tagjaitól származik. A Deák Ferenc utca 57. szám alatt található 3 tömbház 54 családja ugyanis régóta tapasztalja, hogy az épületek előtt megmarad a víz egy nagyobb esőzés után. A másik problémát a jogtalanul parkoló autósok okozzák, akikkel többször kerülnek emiatt konfliktusba.

„Most a legtöbb ember keresi az ingyenes parkolási lehetőséget és ezért ideállnak kocsival. bejönnek, ez konfliktusokhoz vezet, nehezíti a garázsokba való ki és beállást és emiatt gondoltuk azt, hogy saját kezünkbe próbáljuk venni hiszen ezen a területen minden nap mi járunk mi élünk, nekünk ez az életterünk, életlehetőségünk.” - mondta el Gerecs István a lakásszövetség elnöke.

A lakásszövetkezet tagjai a probléma megoldására találták ki, hogy természetes kerítést hoznak létre az illetéktelen parkolás kiküszöbölésére. Ehhez 500 sövény palántát vásároltak, melyeket egy 100 méteres övezetben telepítettek. A problémákkal kapcsolatban keresték fel a terület önkormányzati képviselőjét, Csótár Andrást is, aki elmondta, példaértékű, hogy a közösség nem csak a panasszal fordult hozzá, a megoldást is vázolták, közösen cselekedtek.

„Közösen gondoltuk ki, hogy hogyan is tudnánk ezt megvalósítani. Ők is beletették a saját erejüket, tehát nem csak kitalálták, hogy mit szeretnének,hanem 200,000 forintos saját erővel bele is szálltak, hiszen ők maguk vették meg a növényzetet, a város pedig azt tette hozzá, hogy a cégén keresztül vállalta ennek a növényzetnek a kiültetését és aztán később majd a gondozását is.”

A képviselő hozzátette, az idei költségvetésben már szerepel a lakók parkolójának aszfaltozása. Csótár András azt is kiemelte, hogy a többi lakóközösség is példát vehetne Deák Ferenc utcai társaikról, hiszen a közös érdek megvalósításához elengedhetetlen az összefogás.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó