+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lakossági kezdeményezésre ültettek 500 sövény palántát Keszthelyen
2019. április 4. csütörtök 16:53 - Keszthely
Lakossági kezdeményezésre ültettek 500 sövény palántát Keszthelyen
Lakossági ötlet alapján ültettek sövényt Keszthelyen a Deák Ferenc utcában. A lakószövetség által 500 palántát vásároltak, melyet 100 méteres területen ültettek el a GESZ dolgozói. Az önkormányzat ugyanis ezzel is tudta támogatni a kezdeményezést.

Telepítik a sövény palántákat a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai. A kezdeményezés a Georgikon Lakásszövetkezet tagjaitól származik. A Deák Ferenc utca 57. szám alatt található 3 tömbház 54 családja ugyanis régóta tapasztalja, hogy az épületek előtt megmarad a víz egy nagyobb esőzés után. A másik problémát a jogtalanul parkoló autósok okozzák, akikkel többször kerülnek emiatt konfliktusba.

„Most a legtöbb ember keresi az ingyenes parkolási lehetőséget és ezért ideállnak kocsival. bejönnek, ez konfliktusokhoz vezet, nehezíti a garázsokba való ki és beállást és emiatt gondoltuk azt, hogy saját kezünkbe próbáljuk venni hiszen ezen a területen minden nap mi járunk mi élünk, nekünk ez az életterünk, életlehetőségünk.” - mondta el Gerecs István a lakásszövetség elnöke.

A lakásszövetkezet tagjai a probléma megoldására találták ki, hogy természetes kerítést hoznak létre az illetéktelen parkolás kiküszöbölésére. Ehhez 500 sövény palántát vásároltak, melyeket egy 100 méteres övezetben telepítettek. A problémákkal kapcsolatban keresték fel a terület önkormányzati képviselőjét, Csótár Andrást is, aki elmondta, példaértékű, hogy a közösség nem csak a panasszal fordult hozzá, a megoldást is vázolták, közösen cselekedtek.

„Közösen gondoltuk ki, hogy hogyan is tudnánk ezt megvalósítani. Ők is beletették a saját erejüket, tehát nem csak kitalálták, hogy mit szeretnének,hanem 200,000 forintos saját erővel bele is szálltak, hiszen ők maguk vették meg a növényzetet, a város pedig azt tette hozzá, hogy a cégén keresztül vállalta ennek a növényzetnek a kiültetését és aztán később majd a gondozását is.”

A képviselő hozzátette, az idei költségvetésben már szerepel a lakók parkolójának aszfaltozása. Csótár András azt is kiemelte, hogy a többi lakóközösség is példát vehetne Deák Ferenc utcai társaikról, hiszen a közös érdek megvalósításához elengedhetetlen az összefogás.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó