+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Speedmarathon: 24 órás sebességmérést tart a rendőrség
2019. április 3. szerda 16:52 - Keszthely, Zalaegerszeg
Speedmarathon: 24 órás sebességmérést tart a rendőrség
24 órás sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség április 4-e reggel 6 óráig. A speedmarathonnak nevezett esemény a TISPOL kezdeményezése, melyet egész Európában végrehajtanak. Magyarországon ötödik éve rendezik meg a mérését, melynek célja, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat és felhívják a figyelmet arra, milyen súlyos következménnyel járhat a sebesség helytelen megválasztása.

Zala megyében is több helyszínen mérték a közlekedőket a rend őrei. Keszthelyen a Tomaji soron is lehetett számítani a mérőberendezésre a déli órákban. A helyszínekről előzetesen az állampolgárok javaslatait várta a rendőrség, melyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a tényleges területeket a megyei főkapitányságok. A sofőrök szerint az akció nagyon hasznos.

„Szerintem elég sokan vannak azok, akik a saját lassúságukat megpróbálják helyettesíteni az autóik gyorsaságával. Miattuk szerintem szükség van az ilyen ellenőrzésekre. És ami engem illet, azt sem bánnám, ha gyakrabban lenne, szerintem kevesebben halnánk meg az utakon.” - mondta el Vörös Nándor.

Az akció részleteivel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak ma délután Zalaegerszegen. Anti András rendőr alezredes a helyszínen elmondta, folyamatosan zajlik a gyorshajtók kiszűrése változó helyszíneken.

„Zala megyére vetítve azt jelenti, hogy összesen hat műszerrel, 62 helyszínen mérünk a nap 24 órájában. Holnap reggel lett vége az akciónak. Ennek azért is van jelentősége, mert Zala megyében, illetve mondhatom azt is, hogy országosan több éve vezető baleseti ok a gyorshajtás.”

A rendfenntartók szerint az ilyen típusú ellenőrzéseknek köszönhetően a baleseti adatok csökkenő tendenciát mutatnak. Az MTI kérdésére az Országos Rendőr-főkapitány elmondta, a tavalyi hasonló akcióban 1071 helyszínen 464 ezer járművet ellenőrzött a rendőrség és 4268 sebességtúllépést regisztráltak. 2018-ban a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabtak ki bírságot több mint 21 milliárd forint értékben. Az idei akció adatait folyamatosan küldik a rendőrök saját rendszerükbe, melynek eredményét később fogják közölni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó