+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Speedmarathon: 24 órás sebességmérést tart a rendőrség
2019. április 3. szerda 16:52 - Keszthely, Zalaegerszeg
Speedmarathon: 24 órás sebességmérést tart a rendőrség
24 órás sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség április 4-e reggel 6 óráig. A speedmarathonnak nevezett esemény a TISPOL kezdeményezése, melyet egész Európában végrehajtanak. Magyarországon ötödik éve rendezik meg a mérését, melynek célja, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat és felhívják a figyelmet arra, milyen súlyos következménnyel járhat a sebesség helytelen megválasztása.

Zala megyében is több helyszínen mérték a közlekedőket a rend őrei. Keszthelyen a Tomaji soron is lehetett számítani a mérőberendezésre a déli órákban. A helyszínekről előzetesen az állampolgárok javaslatait várta a rendőrség, melyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a tényleges területeket a megyei főkapitányságok. A sofőrök szerint az akció nagyon hasznos.

„Szerintem elég sokan vannak azok, akik a saját lassúságukat megpróbálják helyettesíteni az autóik gyorsaságával. Miattuk szerintem szükség van az ilyen ellenőrzésekre. És ami engem illet, azt sem bánnám, ha gyakrabban lenne, szerintem kevesebben halnánk meg az utakon.” - mondta el Vörös Nándor.

Az akció részleteivel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak ma délután Zalaegerszegen. Anti András rendőr alezredes a helyszínen elmondta, folyamatosan zajlik a gyorshajtók kiszűrése változó helyszíneken.

„Zala megyére vetítve azt jelenti, hogy összesen hat műszerrel, 62 helyszínen mérünk a nap 24 órájában. Holnap reggel lett vége az akciónak. Ennek azért is van jelentősége, mert Zala megyében, illetve mondhatom azt is, hogy országosan több éve vezető baleseti ok a gyorshajtás.”

A rendfenntartók szerint az ilyen típusú ellenőrzéseknek köszönhetően a baleseti adatok csökkenő tendenciát mutatnak. Az MTI kérdésére az Országos Rendőr-főkapitány elmondta, a tavalyi hasonló akcióban 1071 helyszínen 464 ezer járművet ellenőrzött a rendőrség és 4268 sebességtúllépést regisztráltak. 2018-ban a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabtak ki bírságot több mint 21 milliárd forint értékben. Az idei akció adatait folyamatosan küldik a rendőrök saját rendszerükbe, melynek eredményét később fogják közölni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó