+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult Karmacson a Napközi Otthonos Óvoda
2019. március 21. csütörtök 19:55 - Karmacs
Megújult Karmacson a Napközi Otthonos Óvoda
Megújult Karmacson a Napközi Otthonos Óvoda. A település régi óvodáját épületrészekkel is bővítették. Az egykori házasságkötő terem és a könyvtár is beolvadt az óvodába. A kicsik közösségi épületének fejlesztését a Településfejlesztési Operatív Program támogatásával sikerült megvalósítani. Az épületet ma ünnepélyes keretek között adták át.

Nagy örömmel és nagyon sokan érkeztek a Karmacsi Napközi Otthonos Óvoda avatására.  Az óvoda felújításáról még 2015-ben döntött a képviselőtestület, azonban a munkálatok  2018-ban, a közbeszerzést követően  kezdődtek el. A település polgármestere és a térség országgyűlési képviselője vágta át a megújult épület átadásán a szalagot. "Ez nagyon időszerűvé vált. Gyakorlatilag 42-43 éve nem történt felújítás az épületen. Az utolsó felújítás a ’70-es évek közepén volt." - mondta Kelemen István, Karmacs polgármestere.

Ez már az óvoda tornaterme, ahol kisgyermekek műsorral várták a vendégeket az avató ünnepségen. A műsort követően  Manninger Jenő köszöntötte a megjelenteket. Gondolataiban kiemelve a hasonló beruházások jelentőségét. "A Területi Operatív Program 63 millió Ft támogatást kapott és ez valóban nagy segítség. Így is találták ki annak idején, amikor a kormányzat megfogalmazta ezt a programot, hogy segíteni kell –elsősorban a szülőknek persze - ,mert ez a program arról szól, hogy a  munkahelyteremtést segítse. Szülők is jobban tudnak dolgozni, nyugodtabban ha a gyerekek jó helyen vannak. De alapvetően ez annak a programnak is része, amely a gyerekeket támogatja, a családokat támogatja." - nyilatkozta Manninger Jenő, országgyűlési képviselő.

A köszöntőket követően Szalontai István káplán megáldotta a megújult épületet, majd a tornaszoba ajtajára felírta Isten áldását. A kis óvodások műsorral köszöntek el a vendégektől akik megtekintették az óvodát, ahol jól látható, hogy a jelentős beruházásban nyílászárakat cseréltek, torna és fejlesztő szoba került kialakításra. Mozgáskorlátozott mosdót is kiépítettek. Megújultak a csoport szobák. Felújították a gépészetet és energiatakarékosságra törekedve korszerűsítették  a fűtésrendszert. A megújulásnak a kicsik és az óvodapedagógusok is nagyon örülnek. "Nagyon – nagyon ránk fért ez a felújítás és nagyon örültünk neki. Két csoport szobánk van, jelenleg 19 kisgyerek jár az intézménybe, pár hét múlva már 21-en leszünk, úgyhogy örülünk neki, hogy egyre vonzóbbá válunk itt a környékben az emberek számára is, egyre többen keresnek meg bennünket." - tette hozzá Pajorné Kovács Beáta, a Karmacsi Napközi Otthonos Óvoda vezetője.

A régi-új óvoda egy kis utcában várja a gyerekeket Karmacson.  A fehér épület környezete is arról árulkodik, hogy nem régiben fejeződtek be az utolsó simítások.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus