+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú résztvevő a Lepke-túrán
2019. március 19. kedd 16:07 - Vonyarcvashegy
Rekordszámú résztvevő a Lepke-túrán
Rekordszámú, 850 fő vett részt a 31-dik Lepke túrán a hétvégén. A hagyományos tavaszi rendezvényen 15, 25 és 40 km-es távokon indulhattak el a kirándulni vágyók, akiket az esős idő sem riasztott vissza. A túra ebben az évben a Pelso Túrázó Kupa eseményei között is szerepelt.

Folyamatosan zajlott a túrára való regisztráció a reggeli órákban. Mint minden évben, idén is a vonyarcvashegyi vasútállomásról indultak el a túrázók a különböző hosszúságú távokra. Az adatok felvételét követően minden induló megkapta a Keszthelyi-hegység térképét valamint a pecsételni való túralapot is, mellyel a későbbiekben igazolhatták, hogy teljesítették a távot. A kihívásra az ország egész területéről érdeklődtek, köztük olyanok is, akik első alkalommal vettek részt rajta.

„A Gerecse vidékéről jöttünk és véletlen keveredtünk le a múltkori alkalommal Tihany mellé és megismertünk ezt a Pelso Kupa-sorozatot, amelynek ez a második állomása és elhatároztuk, hogy ezt végig csináljuk ezeket a túrákat. Úgyhogy most ezért jöttünk ide első alkalommal vagyunk itt.” - mondta el Vedrédi Imre.

Sokan érkeztek csapatban a megmérettetésre, de egyéni nevezők is szép számmal akadtak. Egyesek még négylábú kedvenceiket is elhozták a teljesítménytúrára. A nevezők több kategóriából is választhattak. A kezdőknek a 15, a haladóknak és a profiknak a 25-40 kilométeres távot ajánlották a szervezők.

„A Keszthelyi-hegység egy nagyon érdekes adottságokkal rendelkező terület. Nagyon völgyes, illetve nagyon sok a hegyes-völgyes rész, de nagyon gyönyörű helyeken megy végig és tényleg igazán kellemesen teljesíthető.” - ismertette Gálné Németh Ildikó.

Bár elsősorban gyalogtúrának volt meghirdetve a rendezvény, voltak, akik más programokra edzve, futva teljesítették a távot. Kategóriától függetlenül minden résztvevőnek egyik ellenőrzőpontja volt a Büdöskúti pihenő, ahol a pecsételést követően ellátást is kaptak a túrázók. A helyszínen fogyasztották el tízóraijukat a keszthelyi Egry József Általános Iskolások is. Az őket vezető pedagógus minden évben hoz diákokat a túrára, akik nagy lelkesedéssel jelentkeznek a távokra.

„A 25 kilométeresre szoktunk, volt amikor 40-en voltunk, mi voltunk a legtöbben, de most ez kihívás, hogy ők már meg tudják csinálni a 40 kilométert én meg még meg tudom csinálni. Gimnáziumból 5 tanulóm visszajött. Én úgy gondolom az egészséges, a természetszeretete, ha úgy adom, hogy visszajönnek, akkor leraktam valamit.”  - mondta el Bognár Edit.

A teljesítménytúrán eddig soha nem tapasztalt létszámú, összesen 850 fő vett részt. A program várhatóan 2020-ban is megvalósul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó