+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú résztvevő a Lepke-túrán
2019. március 19. kedd 16:07 - Vonyarcvashegy
Rekordszámú résztvevő a Lepke-túrán
Rekordszámú, 850 fő vett részt a 31-dik Lepke túrán a hétvégén. A hagyományos tavaszi rendezvényen 15, 25 és 40 km-es távokon indulhattak el a kirándulni vágyók, akiket az esős idő sem riasztott vissza. A túra ebben az évben a Pelso Túrázó Kupa eseményei között is szerepelt.

Folyamatosan zajlott a túrára való regisztráció a reggeli órákban. Mint minden évben, idén is a vonyarcvashegyi vasútállomásról indultak el a túrázók a különböző hosszúságú távokra. Az adatok felvételét követően minden induló megkapta a Keszthelyi-hegység térképét valamint a pecsételni való túralapot is, mellyel a későbbiekben igazolhatták, hogy teljesítették a távot. A kihívásra az ország egész területéről érdeklődtek, köztük olyanok is, akik első alkalommal vettek részt rajta.

„A Gerecse vidékéről jöttünk és véletlen keveredtünk le a múltkori alkalommal Tihany mellé és megismertünk ezt a Pelso Kupa-sorozatot, amelynek ez a második állomása és elhatároztuk, hogy ezt végig csináljuk ezeket a túrákat. Úgyhogy most ezért jöttünk ide első alkalommal vagyunk itt.” - mondta el Vedrédi Imre.

Sokan érkeztek csapatban a megmérettetésre, de egyéni nevezők is szép számmal akadtak. Egyesek még négylábú kedvenceiket is elhozták a teljesítménytúrára. A nevezők több kategóriából is választhattak. A kezdőknek a 15, a haladóknak és a profiknak a 25-40 kilométeres távot ajánlották a szervezők.

„A Keszthelyi-hegység egy nagyon érdekes adottságokkal rendelkező terület. Nagyon völgyes, illetve nagyon sok a hegyes-völgyes rész, de nagyon gyönyörű helyeken megy végig és tényleg igazán kellemesen teljesíthető.” - ismertette Gálné Németh Ildikó.

Bár elsősorban gyalogtúrának volt meghirdetve a rendezvény, voltak, akik más programokra edzve, futva teljesítették a távot. Kategóriától függetlenül minden résztvevőnek egyik ellenőrzőpontja volt a Büdöskúti pihenő, ahol a pecsételést követően ellátást is kaptak a túrázók. A helyszínen fogyasztották el tízóraijukat a keszthelyi Egry József Általános Iskolások is. Az őket vezető pedagógus minden évben hoz diákokat a túrára, akik nagy lelkesedéssel jelentkeznek a távokra.

„A 25 kilométeresre szoktunk, volt amikor 40-en voltunk, mi voltunk a legtöbben, de most ez kihívás, hogy ők már meg tudják csinálni a 40 kilométert én meg még meg tudom csinálni. Gimnáziumból 5 tanulóm visszajött. Én úgy gondolom az egészséges, a természetszeretete, ha úgy adom, hogy visszajönnek, akkor leraktam valamit.”  - mondta el Bognár Edit.

A teljesítménytúrán eddig soha nem tapasztalt létszámú, összesen 850 fő vett részt. A program várhatóan 2020-ban is megvalósul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó