+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szabad sajtó napja
2019. március 13. szerda 15:02 - Zalaegerszeg
A szabad sajtó napja
Március 15-e az 1848-49-es szabadságharc és egyben a szabad sajtó ünnepe. Mára már hagyomány, hogy ebből az alkalomból köszöntik a Zala megyei újságírókat. A kormányhivatal, a megyei közgyűlés, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tankerület és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közös reggelire várta a sajtó képviselőit tegnap a Megyeházán.

A hiteles tájékoztatás nagy felelősség – emelt ki köszöntőjében Dr. Sifter Rózsa. Zala megye kormánymegbízottja elmondta, a megyei szervek kiemelkedően jó kapcsolatot ápolnak a sajtó képviselőivel. Elhangzott, a kormányhivatal számára is rendkívül fontos az újságírók munkája, hiszen a segítségükkel könnyebben eljutnak az információk a lakossághoz.

„A munkájukkal mi óriási eredményeket érünk el, hiszen a kormányhivatal munkáját népszerűsíti a sajtó. Segít új rendelkezések bevezetése esetén az állampolgárokkal tudatni, hogy milyen szabályok vonatkoznak a széleskörű állampolgári rétegekre, milyen lehetőségeik vannak az ügyintézés kapcsán. Mivel az elmúlt években a kormányhivatali rendszer állandó reform alatt volt annak érdekében, hogy a szolgáltató állam megvalósuljon, ezért ez az együttműködés nagyon eredményes.” - emelte ki a Zala megyei kormánymegbízott.

A megyei elöljárók kiemelték, az európai véleményekkel ellentétben Magyarországon ma is sajtószabadság van. Elhangzott, a nem kormánypárti sajtóorgánumok is szabadon tudósíthatnak a helyi és országos eseményekről egyaránt.

„Ma Magyarországon sajtószabadság van, hisz bárki bármit leírhat, legyen az közösségi média. Európában pedig azt látjuk, hogy a hiteles tájékoztatás, az csorbát szenvedett. A híreket, hogyha nézzük, akkor az emberek nem ugyanazzal a valósággal találkoznak. A magyar emberek látják és tudják, hogy a nemzet, Magyarország megmaradásának egyetlen útja van, hogyha párhuzamos társadalmakat nem építünk ki, hanem a családokat, a gyermeknemzést első sorba helyezzük.” - tájékoztatott Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

A megye elöljárói végezetül köszönetüket fejezték ki a sajtó munkatársainak. Kiemelték, remélik, hogy kapcsolatukat a kölcsönös együttműködés jellemzi a jövőben is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó