+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hittel és családokkal a hátrányok csökkentéséért
2019. március 13. szerda 12:46 - Keszthely
Hittel és családokkal a hátrányok csökkentéséért
Az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés és a szemléletformálás a fő célja a Premontrei Szakgimnázium most induló programjának. Egy helyi civil szervezettel együttműködve diákoknak és időseknek szerveznek foglalkozásokat, tréningeket és terápiákat Keszthelyen. Az ingyenes programok megvalósítására mintegy 48 millió forintos támogatást nyertek el.

Családterápia, gyászcsoport, érzékenyítő tréning – többek közt ilyen programokat valósítanak meg a projektben. A nyitórendezvényen elhangzott, a hátrányos megkülönböztetés leküzdése és a társadalmi esélyteremtés a fő cél. A programba egyrészt a diákokat, illetve az idősebb korosztályt vonják be.

Csapai Erzsébet Gyopár projektvezető: „A két célcsoportnak lesznek programjaink, amiket mi szervezünk iskolaként a tanulóknak; coaching foglalkozásokat, tréningeket, előadásokat, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat is fogunk szervezni számukra. Másrészt az ötven év feletti egyedülállóknak lesz programjuk, amibe az egyházat és a kórház közreműködését is bevonjuk. Kiemelten a gyászcsoportot szeretném kihozni, ami már kezdődik is a jövő héten.”  

A programban közreműködik a FÉSZEK a Lelki Egészségért Egyesület. A 2015-ben alakult keszthelyi civil szervezet elnöke elmondta, hogy elsősorban családterápiás segítséget kínálnak Keszthelyen és a térségében. A projektnek köszönhetően most még szélesebb réteget érhetnek el az ingyenes család- és párterápiákkal, de nevelési segítséget is nyújtanak – fejtette ki Polgárné Bertók Orsolya. 

„Például a családi kisokos programunk lesz itt a fő csapásirány, ahol is interaktív módon, nagyon sok dramatikus elemmel, színesen, az egész család részvételével szeretnénk igazán összekovácsolni őket és segíteni” - nyilatkozta a mentálhigiénés szakember. 

A pályázatot a Premontrei Szakgimnázium jogelődje, a Farkas Edit iskola nyerte el 2017-ben – mondta az intézmény igazgatója. Balogh Csaba kifejtette, hogy a 2021. február végéig tartó időszakra mintegy 48 millió forintos támogatást nyertek el. A különböző csoportos foglalkozások, tréningek és terápiák mellett egy új közösségi teret is kialakítanak a Premontrei Szakgimnáziumban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó