+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Állásbörze a szezon előtt
2019. március 7. csütörtök 15:27 - Keszthely
Állásbörze a szezon előtt
Állásbörzét szerveztek a Balaton Színházban. A Humán Szolgáltatások Fejlesztése Térségi szemléletben elnevezésű projekt keretében várták a munkaadókat és munkakeresőket a szerdai programra. Elsősorban szezonális állásokat kínáltak. Az állásbörze is megerősítette azt a tapasztalatot, hogy jóval több a felkínált állás, mint a munkakereső.

Recepcióst, takarítót, uszodamestert, kertépítőt és mozdonyvezetőt is kerestek a börzén. A családbarát időbeosztás mellett a megfelelő fizetés a fő szempont Mózner Katalinnak, aki adminisztratív munkát keres: „Dolgoztam postán is tavaly, most ősszel egy tanfolyamot végeztem el, bér és TB ügyintéző és valami adminisztratív munkát szeretnék elsősorban találni.”

Elsősorban szezonális és idegenforgalmi jellegű állásokat kínáltak, de több munkaadó ajánlott egész éves foglalkoztatást is. Veszeli Jánosné családi vállalkozásban működtet vizibicikli kölcsönzőket több környékbeli strandon is. Elsősorban diákokat keresnek a szezonális munkára.

„Egyre korábban kell kezdenünk a munkaerőt keresni. Bár az a tapasztalatom, hogy akik ilyenkor jelentkeznek, azoknak csak a nagyon töredéke az, aki talán jönnek is és dolgoznak is” - nyilatkozta Veszeli Jánosné.

Az állásbörzét a Humán Szolgáltatások Fejlesztése Térségi szemléletben elnevezésű projekt keretében szervezték meg. A szálláshelyek, éttermek, a Városüzemeltető Kft, a Honvédség és más munkáltatók mellett több olyan szervezet és projekt képviselői is várták az álláskeresőket, melyek közvetítéssel, képzéssel, vagy tanácsadással is foglalkoznak.

Dr. Gábor Hajnalka szakmai vezető: „Kiállítóként megjelent például a Paktum Iroda, a Helyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Iroda, a Család és KarrierPONT, vagy például a Keszthely Hazavár elnevezésű projekt munkatársai is rendelkezésre állnak az érdeklődők számára. Nekik a fő tevékenységük igazából az, hogy különböző ingyenes képzésekkel, szolgáltatásokkal, tanácsadásokkal segítsék a munkavállalókat, munkaadókat, munkakeresőket és ezzel is még hatékonyabbá tehetjük a munkahelykeresést.”

Az elmúlt években megfordult a tendencia és az ilyen börzéken is tapasztalható, hogy több az állás, mint amennyi munkakereső van. 

A Központi Statisztikai Hivatal február végi közlése szerint a 2018. november és 2019. január közötti időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 481 ezer volt, 45 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek átlagos létszáma 170 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,7 százalék volt.A munkanélküliek több mint ötöde a 15-24 éves korosztályból kerül ki. Számuk meghaladja a 38 ezret, melynek rátája 11,4 százalék.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó