+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tőzsde titkai
2019. március 1. péntek 16:03 - Keszthely
A tőzsde titkai
A tőzsde rejtelmeibe pillanthattak bele a keszthelyi közgazdasági szakgimnázium diákjai. Az intézmény már ötödik éve vesz részt a Pénz7 programban, amelynek keretein belül ezúttal a Budapesti Értéktőzsde keszthelyi születésű elnök-vezérigazgatója vendégeskedett a városban. A rendhagyó tanórán elhangzott, fontos, hogy a fiatalok minél korábban megtanulják kezelni saját pénzügyeiket és tisztában legyenek a lehetőségeikkel.

Nem csak a tőzsde működéséről hallottak, hanem gyakorlati tanácsokat is kaptak a keszthelyi közgazdasági szakgimnázium diákjai. A Pénz7 rendezvénysorozat zárónapján Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója tartott előadást az Iparkamara nagytermében. A pénzügy szakos diákok sok hasznos információval gazdagodtak a rendezvényen.

„Ez az előadás nagyon hasznos volt, mivel mi is ezt tanuljuk, és így jó volt látni, hogy hogyan tudnánk alkalmazni a jövőben, meg hova lehet eljutnunk nekünk is ezekkel a tudásokkal amit itt megszerzünk, ebben az iskolában.” - mondta a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium egyik tanulója, Péter Márk.

„Amik legjobban megragadták a figyelmemet, hogy érdemes fiatalon elkezdeni befektetni, mert később hatványozottan  sokkal többet számít. Érdemes a tőzsdével foglalkozni akár országos, akár nemzetközi szinten is.” - tette hozzá az intézmény másik diákja, Lengyel Tamás Örs.

A közgazdasági szakgimnázium már ötödik éve vesz részt a Pénz7 rendezvénysorozaton. Ilyenkor egy héten át számos tanagyagon kívüli témát is érintenek, és játékos formában foglalkoznak a pénzügyi kérdésekkel. Az iskola vezetése fontosnak tartja, hogy a diákok minél korábban megtanulják kézben tartani saját pénzügyeiket.

„Azt gondoljuk, hogy ha elég korán kezdjük a gyerekekkel ezt a pénzzel való bánásmódot, megtakarítást, a befektetésről hallanak, akkor valószínű felnőtt korukra már nem kerülnek olyan helyzetek elé, ami megoldhatatlannak tűnik. Esetleg másoknak is tudnak tanácsot adni abban, hogy hogyan is kellene a pénzüket befektetni vagy miben lenne célszerű gondolkodni.” - tájékoztatott Siszler Katalin, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium intézményvezetője.

A Budapesti Értéktőzsde számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, éppen ezért rendszeresen szerveznek előadásokat középiskolás diákok számára. A Budapesti Értéktőzsde keszthelyi születésű elnök-vezérigazgatója kiemelte, fontos számukra, hogy szerepet vállaljanak a diákok pénzügyi nevelésében. Mindezek mellett szeretnék, ha a tőzsde a lakossághoz és a hazai vállalatokhoz is közelebb kerülne.

„Az egyik legfontosabb feladatunknak azt érezzük, hogy minél több magyar vállalat, magyar vállalkozó jelenjen meg a tőkepiacon és a tőzsdén. Ezáltal arra lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy szintet lépjenek, kisvállalatokból közepes vállalatokká, közepes vállalatokból pedig egy idő után nagyvállalatokká váljanak. Ennek az egyik legfontosabb és legjobb útjának mi a tőzsdei megjelenést gondoljuk.” - emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.

A Budapesti Értéktőzsde számos programot kínál a középiskolai diákoknak, valamint az egyetemi hallgatóknak, ugyanakkor a lakosság számára is szerveznek programokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus