+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Éjjeli festészet és latin ritmusok Vonyarcvashegyen
2019. február 18. hétfő 15:20 - Vonyarcvashegy
Éjjeli festészet és latin ritmusok Vonyarcvashegyen
Éjszakai festéssel és latin táncesttel telt Vonyarcvashegyen a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvény. A program során az érdeklődők betekintést nyerhettek a Balaton Art Alkotóközösség művészeti folyamataiba, akik tavaszváró képeket készítettek az éjfélig tartó nyilvános estén.

Zsuzsanna napi köszöntéssel indult Vonyarcvashegyen a Balaton Art Alkotóközösség nyilvános alkotóestéje. A 12 tagú művésztársulat többször vett már részt a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen, melynek keretében korábban szinkron- és akciófestést is szerveztek.  Idén újításként az éjjeli órákra tervezték a programot, így nagy várakozás előzte meg a közös festést.

„Kicsit más ilyenkor este festeni, mert általában egész délelőtt meg délután festünk, ahol tulajdonképpen majdnem napfényben festünk, mások a színárnyalatok, így egy kicsit csalós, hogy villanyfénynél festünk, de nagyon reméljük, vagyis remélem, hogy eltalálom azt a színtónust, hogy ugyanolyan élethű lesz egy tájkép, mint hogyha nappal festettem volna.” - mondta el Bíró Elek alkotó.

A közösség más időpontokban is szívesen gyűlik össze a vonyarcvashegyi Művelődési Házban, ahol különböző technikákkal valósítják  meg az előre megálmodott képeket. Sokszor készülnek biennálékra, ahova előre meghatározott témában alkotnak. Ezen az estén azonban szabadon, minden megkötés nélkül készíthették el műveiket a tagok.

„Most nem, nincs meghatározó téma. Gondoltuk, hogy lesz egy meghatározott téma, méghozzá a várakra gondoltunk, de úgy határoztunk, hogy hagyjuk ezt most. Már sokan várják a tavaszt, a tavaszváró virágokat festik és egyebeket. Látom, hogy már többen is virágokat festenek, úgyhogy nem választottunk témát. Szabadon ki hogy érzi.” - ismertette Börner Csák Ildikó a Balaton Art Alkotóközösség vezetője.

Az est során latin-partyra is várták az érdeklődőket, ahol a bátrabbaknak lehetőségük nyílt tánctanulásra is. Az ilyen egyestés alkalmakon az alaplépéseket mutatják be a táncpedagógusok, melyek alapján a későbbiekben akár felsőbb szintre is emelhetik a tudásukat a tanulni vágyók.

„Nyilván nagyon sok év munkája, hogy az ember ezt olyan szinten meg tudja tanulni, hogy szuper legyen, de használható. Tehát meghallja a zenét, hoppá, az előbb az úriember mondta, hogy fiúk énekelnek a zenében vagy sírnak a zenében, akkor az egy bachata, jó rendben, mi volt arról? Hasonlít a magyar csárdásra? Oké! És már megy is. Egy alaplépést meg tud tanulni és tudja használni.” - mondta el Horváth András táncpedagógus

Az est során kizomba, salsa, bachata és különböző kubai ritmusokat is elsajátíthatták a látogatók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó