+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Februári tavasz
2019. február 11. hétfő 16:01 - Balatongyörök/Gyenesdiás
Februári tavasz
Kirándultak, kutyát sétáltattak a családok és baráti társaságok a hétvégén. A napsütéses, enyhe időben sokan töltötték a vasárnap délutánt a természetben. A héten visszatért a csapadékos, hűvös idő, bár enyhe hőmérséklet emelkedésre van esély, az igazi tavaszra még várni kell.

A kellemes tavaszi idő sok családot csalogatott a természetbe vasárnap. Az évszakhoz képest melegebb időben sokan sétáltak, fotózkodtak a balatongyöröki Szépkilátónál. A kellemes tavaszi időjárásnak nagyon örültek a kirándulók. Ez a család a hétvégi pihenésről tartott hazafelé, és közben megálltak gyönyörködni a balatoni látképben.

„Budapestről érkeztünk, és hazafelé tartunk már, Hévízen voltunk pár napot. Megálltunk itt a kilátónál körülnézni.” - mondta egy kiránduló, Hodosi Krisztina.

A helyi és környékbeli családok körében a Nagymező is népszerű kirándulóhely. A kellemes napsütésben voltak, akik a Festetics kilátót is megmászták, mások pedig a kutyasétáltatás mellett döntöttek. Az emberek mellett a négylábúak is nagyon élvezték a jó időt. Magyar László gyakran jár a Nagymezőre a kutyájával, nem volt ez másképp vasárnap délután sem.

„Gyakorlatilag a kiskutyákkal indultunk sétára a szép idő miatt. Eredetileg a Balaton-partot terveztük, de annyira fúj ott lent a szél, hogy inkább ide feljöttünk. Szoktunk ide járni a Nagymezőre, ez egy nagyon jó hely. Állatokkal is, gyerekekkel, játéklehetőség, minden van itt a közelben, séta.” - tájékoztatott Magyar László.

A tavaszias időjárás nem tartott sokáig, a héten ismét visszatér az esős idő, 10 fok alatti hőmérséklettel. A hét vége felé ismét kisüthet a nap, február végére pedig újra emelkedik majd a hőmérséklet az előrejelzések szerint, az igazi tavaszra azonban még várni kell.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A gimnázium tanulói és tanárai 400 000 forintos adományt vittek az ungvári Drugeth Gimnáziumnak.
 
15 szakon 13 bizottság előtt vizsgázott 147 egyetemista.
 
A Kossuth-díjas festőművész tárlata a Kis Szent Teréz Bazilikában tekinthető meg július 31-ig.
 
Évente akár 10 ezer tojást is elfogyasztanak a ragadozók a területen, ezért indult a kísérlet.
 
Új projekt segíti a fiatalok nyári munkalehetőségeit.
 
A nyertes képeket jótékonysági árverésen vásárolhatták meg az érdeklődők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó