+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok a beteg, látogatási tilalmat rendeltek el
2019. január 23. szerda 13:36 - Keszthely
Sok a beteg, látogatási tilalmat rendeltek el
A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálya már január 7-én közzétette az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelzései szerint, hogy megkezdődött az influenza járvány. Azóta egyre nő az influenzaszerű megbetegedések száma különösen a fiatal felnőtteket érintve. A Keszthelyi Kórházban öt napja egyes osztályokon látogatási tilalmat rendeltek el.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról hallunk január eleje óta. Napról-napra több beteg fordul orvoshoz. Regisztrált számuk átlépte már a járványküszöböt. Hazánkban 2019. január második hetében megkezdődött az influenzajárvány. Hazánkban az egyik legérintettebb, a megbetegedések számának növekedését illetően Zala megye, azon belül is Keszthely és térsége.

"Igen a Zala megyei adatokat ha megvizsgáljuk akkor az első és második heti adatokat összehasonlítjuk akkor. kb. 70%-al nőtt  az influenzaszerű megbetegedések száma. Itt kiemelném a Keszthely és zalaszentgróti járást is, itt összehasonlítva az első három hét adatait folyamatos emelkedést tapasztalunk. Azt mondhatjuk, hogy 30 fő, 59 fő, 95 fő, ez 13 ezer emberre vonatkozik az influenzafigyelő szolgálat alapján, s ha összehasonlítjuk a Keszthely, Zalaszentgróti járást akkor magasabbak ezek a számok, mint Zala megyében." -adott tájékoztatást Dr. Divinyi Tamás, kistérségi tisztifőorvos.

Járvány esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelmi érdekében. A Keszthelyi Kórházban határozatlan időre több osztályt is lezártak január 17-től.

"Egyenlőre a kórházban három osztályt érintett. A belgyógyászat, a krónikus belgyógyászat és az ápolási osztály. A látogatási tilalom elrendelésének elsősorban az volt a célja, hogy további betegek betegedjenek meg, ill. hogy a látogatók se betegedjenek meg amikor bejönnek az osztályra. Valamint szükség volt azért is mert nem csak a betegeket kell védenünk, hanem a munkatársakat is hiszen a munkatársaink körében is nagy ha számban terjed ez a megbetegedés az influenza szezonban akkor az osztályon  betegeink ellátása kerül veszélybe."-mondta Dr. Kvarda Attila a Keszthelyi Kórház főigazgatója.

Amennyiben a következő napokban nem regisztrálnak tömeges megbetegedést vélhetőleg a jövő hét elején feloldják a látogatási tilalmat a Keszthelyi Kórházban – mondta a főigazgató.

 Az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja továbbra is a védőoltás,  ami 65 év felett és bizonyos munkakörök betöltése mellett ingyenes. Oltóanyag is rendelkezésre áll, nem késő még kérni az oltást, ugyanis a influenza terjedésének időszaka márciusig tart. De nagyon kell figyelni az otthoni és munkahelyi higiéniára is, és a járvány ideje alatt kerüljük a zsúfolt, tárt tereket ahol nagyobb a fertőzés lehetősége.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus