+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pár nap van hátra a középiskolai felvételiig
2019. január 11. péntek 11:05 - Keszthely
Pár nap van hátra a középiskolai felvételiig
A következő tanévre vonatkozó középiskolai felvételi eljárás kezdete 2019. január 19. Azon a napon a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban felvételi vizsgát tesznek írásban a jelentkező általános iskolások az érintett középfokú intézményekben. A központi írásbeli vizsga érinti az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőket is. A diákok már konkrét elképzeléssel készülnek a továbbtanulásra.

Az Egry József Általános Iskolába látogattunk egy szerdai napon. Nagy a zsibongás az óraközi szünetekben. Mindenki készült a következő órára,a tanulók vándoroltak a szaktantermek között. Többen közülük az utolsó évüket járják az intézményben,készülnek a középiskolai továbbtanulásra. A felvételire. Szí-Miklós Gergő is 8. osztályos, éppen matematika órán gyakoroltak osztálytársaival a szaktanárral. Ő Keszthelyen szeretne továbbtanulni. Neki nem kell felvételiznie.

"Közgázt választottam mert viszonylag ott is jól el lehet helyezkedni és ott még egy szakmát is kapunk. Valószínűleg a Közgázban a matekot fogom választani,de az is lehet,hogy nem. Több iskolát szeretnék megjelölni,mert biztos ami biztos."-mondta Gergő.

A középfokú iskolákba való jelentkezés rendje és a felvételi eljárás szabályai szerint a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan a központi felvételi vizsgákra matematika és magyar tantárgyakból január 19-én 10 órától kerül sor.

A gimnáziumba készülő 8 osztályosok nagy izgalommal készülnek."Pannonhalmára készülök,itt általános iskolában matek tagozatra járok,de a matek annyira nem az erősségem meg nem is a kedvencem de nincs vele bajom. Felvételire külön órákra járok magyarból és matekból is.S hát van bennem egy kis gyomorgörcs mert izgulok és ezen múlik, hogy hová megyek továbbtanulni."- mondta Kiss Attila tanuló.

Attila osztálytársa  Varga Sára is gimnáziumba készül. Határozott célja van. A Vajda János Gimnáziumba szeretne menni nyelvi tagozatra,mivel a matematika nem az erőssége."Kicsit pontatlan vagyok,nem mindig tudok odafigyelni. Erre kicsit jobban összpontosítanom kell. A biológai annyira nem kedvenc,nem szeretnék orvos lenni, a jövőben ezt magamnak nem tudom elképzelni. A nyelv meg szerintem mindig jól jön. Nagyon szeretem az angol tanáromat,jó a nyelvoktatás az Egryben.Szerintem nincs olyan aki nem félne,ez mindenkinek nagy vízválasztó az életében aztán mindenki reméli a legjobbakat."- vélekedett a nyolcadik osztályos lány.

Az általános iskolák is felkészítik a továbbtanulásra a végzősöket. Szeptembertől az éves ütemterv szerint figyelnek a határidőkre és a felvételi tárgyakra is ráerősítenek.

"Elsősorban matematika és magyar tantárgyból történik a felkészítés hiszen ebből van központi írásbeli felvételi,amelyre már decemberben jelentkeztek a tanulóink. Hetente 2-3 alkalommal délutánonként plusz felkészítést kapnak tanulóink,hogy a központi írásbelit minél sikeresebben meg tudják írni."-adott tájékoztatást az Egry József iskola igazgatóhelyettese Tóth Éva.

A központi írásbeli felvételi vizsgák a 6 és 8 osztályos gimnáziumokban valamint a 9. évfolyamokra január 19-én lesznek. Akik alapos okok miatt a rendes felvételi eljáráson nem tudnak részt venni, ők január 24-én pótló felvételivizsgát tehetnek. 2019. február 7-ig a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények az Oktatási Hivatal által meghatározott módon értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus