+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 2018-ban is népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum
2019. január 9. szerda 13:01 - Keszthely
2018-ban is népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum
Pihenéskor, szabadságunk ideje alatt gyakran városlátogató hét végékre vágyunk ahol megnézzük a nevezetességeket. Európa, az öreg kontinens bővelkedik látnivalóval. De nem kell elhagynunk az országot ahhoz,hogy a történelemmel múzeumokban ismerkedjünk. Hazánkban is sok hely, emlék van amit érdemes felfedezni,megnézni. A Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum kiállításaira, programjaira 2018.évben is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Minden tekintetben sikeres évet zárt 2018-ban a Helikon Kastélymúzeum

Bár sokan a nyári hónapokban tűzik ki úti célul Keszthelyt, a város legnevezetesebb történelmi épületének megtekintésével, pedig a Festetics kastély is  egész évben kínál látnivalót, kikapcsolódást. A 101 szobás főépületben a régi főúri életforma bemutatása mellett a közel 100 ezer kötetes impozáns könyvtár is kínál érdekességeket. A hintó és Vadászati Múzeummal valamint a Pálmaházzal kibővült  múzeum együttes kínálata évről-évre nő. Pálinkás Róbert a kastély látogatottságáról adott tájékoztatást, ami igazolja, hogy a kínálat bővülésével a látogatók száma is jelentősen nő évről évre.

Az igazgató elmondta. "Egy folyamatosan emelkedő tendencián mozgunk. Ez azt jelenti, hogy a 2018. évben valamivel több, mint 230 ezer látogatója volt a Helikon Kastélymúzeumnak, ez kiállítás megtekintésben 730 ezer kiállítás megtekintést jelent.  Ezt úgy számoljuk, hogy a valós látogatószámot szorozzuk azokkal a számokkal ahányan, ahány múzeumot meglátogattak. Örömmel mondhatom el, hogy a kombi jegyek lettek a legnépszerűbbek. Mind összesen mintegy 73 ezer ember vásárolt kombijegyet, kastély-hintó kombót pedig összességében 68 ezer."

A kastélymúzeum életében minden szempontból kiemelkedő év volt a tavalyi. Az állandó és időszaki kiállítások mellett gyermek programok, történelmi séták és komolyzenei koncertek is várták az érdeklődőket. De a fejlesztések tekintetében is nagy előrelépés történt."Rengeteg dolgot terveztünk és már nagyon sok minden el is indult a megvalósítás útján. Pályázatok tekintetében minden egyes pályázatunk nyertes lett, örömmel mondhatom, hogy a Helikon Kastélymúzeum számláján majd 8 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll rendelkezésünkre. Ez az összeg itt van már a számlán. Hazai és több uniós forrásból áll össze, ez a portfólió. Ezt nagyon-nagyon fontosnak tartom. Azt gondolom, hogy történelmi léptékű fejlesztések előtt állunk,és minden rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy ezeket a fejlesztéseket megvalósítsuk. Ugye maga a kastélynak a fejlesztéséről,a Vadászati Múzeum fejlesztéséről beszélünk. A Sveicerajról, a hátsó parki fejlesztésekről. Valamint a Fenyves allénak a fejlesztéséről."-tette hozzá Pálinkás Róbert.

2019-ben a fejlesztések, megújulások állnak majd fókuszban, de látogatóknak is tovább bővül a kínálat könnyűzenei koncertekkel. Ami pedig ritkaság napjainkban, a belépőárak változatlanok maradnak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó