+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önkénteseket várnak a világ minden részére
2018. május 14. hétfő 12:36 - Keszthely
Önkénteseket várnak a világ minden részére
A Közösségek Hete programsorozat keretében tartottak előadásokat "Önkéntesnek lenni jó" címmel a Balatoni Múzeumban,ahol társadalmi együttműködés és a lakosság aktív bevonása mellett a résztvevők megismerhették a hazai és külföldi példákon keresztül az önkéntes munkalehetőségeket. Annak hatását és jelentőségét pedig keszthelyi példákon keresztül mutatták be.

 Már a második alkalommal szedtek szezon előtt  szemetet családok, civil szervezetek, intézmények képviselői  a városvédők felhívására. Be kell látni, hogy nagy szükség van az önkéntesek munkájára. A mindennapok széles skáláján tudnak segíteni. Csángó Zsuzsanna, a városvédők elnöke arról adott tájékoztatást, hogy bár a lakosság gyorsan és könnyen mozgósítható az ilyen jellegű munkára, mégis elszomorító, hogy milyen felelőtlenek az emberek, mennyire nem figyelnek környezetükre.

Hazánkban még kevés az önkéntes. Tóth Adél pedagógus, három gyermekes édesanyaként vállalt önkéntes munkát. Ma már segít azoknak, akiknek hasonló elképzelésük van. Az Európai Önkéntes Szolgálat működéséről is hallhattak  tőle előadást a Balatoni Múzeumban az érdeklődők a Közösségek Hete program részeként. Ő az EVS segítségével jutott ki külföldre, úgy mint Móricz Virág, aki Olaszországban végzett hat hónapig önkéntes munkát. Gyermekeknek tartottak foglalkozásokat. Számára nagy tanulság volt a kint töltött idő. Nem csak azért, mert nyelvet tanulhatott, hanem támpontot mutatott a feladat a további munkájának választásához. Az önkéntességet mindenkinek ajánlani tudja a fiatal.

A szervezett, ellenőrzött  keretek között működő önkéntes munkavállalás biztonságos. Akkreditált fogadóhelyek várják a munkát vállalót, és a szolgálat a kezdetektől a hazautazásig támogatást nyújt. Az Európai Önkéntes Szolgálat 17 és 30 év közötti jelentkezőket vár önkéntes munkára.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó