+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismerős tájakon
2018. május 22. kedd 17:23 - Keszthely
Ismerős tájakon
Hazánk történelmi emlékhelyei is megelevenednek Kőhalmy Tamás vadászfestményein. A soproni művész gyermekkorában szívta magába a természet és a vadászat szeretetét, képein pedig a természeti táj mellett a Balaton is megelevenedik. A tárlatot a Soproni Egyetem nyugalmazott rektora. Prof. Dr. Faragó Sándor ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Klasszikus vadászfestmények és egészen új látásmódú képek is láthatók Kőhalmy Tamás kiállításán. A festőművész tárlatán a természeti tájban megelevenedik többek között az őz, a vaddisznó és a fácánkakas is. A művész gyerekkora óta rajzol, a vadászat és a természet szeretetét pedig édesapjának, Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnöknek köszönheti. A képek a vadászat és a természet szerelmesei számára is izgalmasak.           

„A vadászok számára inkább a trófeás vad az értékes. Tehát egy szép gímbika, esetleg egy kapitális disznónak a festménye az megdobogtatja a vadászember szívét. Ősi szenvedély a vadászat, ez mindenkiben benne van, ugyanakkor azt veszem észre, hogy mindenki, aki egy picit is nyitott a világra, az úgy érzi, hogy a természet szépsége őt megszólítja.” - mondta a festőművész.

A művész olajfestményei sokszor az általa készített fényképek, máskor pedig saját fantáziája alapján készülnek. A restaurátorkén is dolgozó alkotó képei nagyon precízen és valósághűen ábrázolják a természet szépségét. A képek nagyobb része a keszthelyi kiállításon látható először. Ezek közül több a vadászfestészetben egészen egyedülálló módon, hazánk ikonikus tájaiban ábrázolja a repülő vad fajokat.   

„Ez egy kicsit többletérzelmet ad. Szép és érzelmeket vált ki egy erdő vagy egy vízpart is, de az, ha úgy veszem, akár lehet Spanyolországban is vagy Németországban. De amikor ezek a magyar történelmi tájak megjelennek, akkor ehhez hozzáadódik mentálisan bizonyosan – legalábbis nekem, és a művész szándéka szerint is – hozzáadódik egyfajta többlet, ami arról szól, hogy itt ebben az országban, ebben a hazában élünk.” - emelte ki Prof. Dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem nyugalmazott rektora.

A művész festményei arra is rávilágítanak, hogy az emberek a természet részeként élik a mindennapjaikat, amelyben a növények mellett számos állatfaj is megjelenik. Az érdeklődők a balatoni tájat és élővilágot is megcsodálhatják Kőhalmy Tamás festményein. A tárlat június 20-ig várja a természet és a vadászat szerelmeseit a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus