+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 3 milliós támogatás a fiataloknak
2018. május 29. kedd 15:56 - Keszthely
3 milliós támogatás a fiataloknak
Több mint 135 millió forintnyi pályázati összeget fordít a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Segítünk indítani! programra. A pályázat célja, hogy segítse a 18-30 év közötti fiatalokat saját vállalkozásuk elindításában. Az alapítvány Keszthelyen is tartott fórumot a témában.

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat feltételeiről is tájékoztatta a megjelenteket Regner Márta. A Magyar Vállakozásfejlesztő Alapítvány rendezvény koordinátora kiemelte, a projekt során 3 millió forinttal támogatják azokat, akik egyéni vagy mikro vállalkozás indítását tervezik. A programban való részvételnek azonban vannak feltételei.

„Jelen pillanatban a 25 és 30 év közötti korosztály esetében várólistánk van, tehát a közvetlen programba lépés a 18 és 25 év közötti fiatalok számára biztosított. A legfontosabb feltétel a nyugat-dunántúli lakcím, tehát, hogy itt tartózkodjon, itt alapítsa meg a vállalkozását, valamint, hogy többségi tulajdonnal más vállalkozásban ne rendelkezzen.” - mondta a szakember.

Mindezek mellett fontos az is, hogy a támogatási szerződés aláírásakor legalább egy hónapos álláskeresői jogviszonyt tudjon felmutatni a jelentkező. A program résztvevőinek egy kompetencia felmérésen is részt kell venniük, majd pedig képzésen sajátíthatják el a vállalkozás indításának alapjait.

„A program nagyon népszerű, ahogy haladunk előre az időben, egyre többen tudnak erről a programról, úgyhogy lesz majd folytatása is. Az év végén indul, és jó hír azoknak, akik ebből a programból kimaradtak, hogy ott már korhatáros megkötés valószínűleg nem lesz, tehát a vállalkozni vágyó 30+-os korosztály is megtalálhatja ott a lehetőségeit.” - tette hozzá Regner Márta.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a program nyitott, így azok, akiket érdekel ez a lehetőség, továbbra is pályázhatnak a 3 millió forintos támogatásra. További információk a nyugatdunantul.mva.hu oldalon olvashatók.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó