+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sportolás és közösségépítés
2018. június 12. kedd 15:28 - Keszthely
Sportolás és közösségépítés
A példamutatás és a sportolás népszerűsítése a célja a Légy példakép! kerékpáros találkozónak. A programot ötödik alkalommal szervezték meg Keszthelyen, amelyhez gyerekek és felnőttek egyaránt csatlakoztak. A szervezők célja, hogy évről évre egyre több ember csatlakozzon a rendezvényhez.

Szombaton délelőtt biciklisek gyülekeztek az egyik keszthelyi bevásárlóközpont parkolójában. A Légy példakép! kerékpáros találkozót immár ötödik alkalommal szervezték meg, a program célja pedig egy sportolni szerető közösség összekovácsolása a városban. A résztvevőket a kissé borús idő sem tartotta vissza attól, hogy Balatongyörökig vagy éppen Szigligetig tekerjenek.

A túra résztvevőit Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte, aki a megnyitó után szintén nyeregbe pattant.

„Ezeket a kerékpáros versenyeket mindig is támogattuk, és örülünk, hogy vannak. Keszthelynek azt hiszem az egyik vonzereje lesz az, ha sok ilyen verseny van. Nekem is mindig azt mondják, hogy könnyű itt élni, ahová másik nyaralni járnak. Én is azt mondom mindenkinek, hogy kerékpárral fedezze fel a környéket, mert gyönyörű környék nem csak a Balaton-part, hanem a környező dombok is.” - mondta a miniszteri biztos.

A kerékpáros túrát és annak résztvevőit Szalontai István Balázs, a hévízi plébánia káplánja áldotta meg. Ezek után indult útnak a mezőny a kerékpárút fele. A programon gyerekek és felnőttek is részt vettek, sokan már régi ismerősökként üdvözölhették egymást. A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy évről évre egyre több ember figyelmét hívják fel a sport jótékony hatásaira és a közösségépítés fontosságára.

„Ez arról szól – nagyon egyszerű – hogy együtt legyenek az emberek, együtt legyenek a családok, együtt legyenek a barátok, és mozogjunk. Rá kellett jönnünk arra, hogy segíteni kell az embereknek abban, hogy érezzék a mozgásnak a jelentőségét. Semmi más, mint ráülnek a biciklire, eltekerünk Györökig, a bátrabbak eltekernek Szigligetig, visszajövünk, egy icipicit itt jól érezzük magunkat.” - tájékoztatott a rendezvény szervezője, Horváth Imre.

A szervezők délutánra számos színes programot terveztek, a felhőszakadás miatt azonban ezek elmaradtak. Nem maradt el viszont a díjátadó, ahol több értékes nyeremény mellett a legügyesebb és legszerencsésebb résztvevő egy új kerékpárral lett gazdagabb.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó