+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sportolás és közösségépítés
2018. június 12. kedd 15:28 - Keszthely
Sportolás és közösségépítés
A példamutatás és a sportolás népszerűsítése a célja a Légy példakép! kerékpáros találkozónak. A programot ötödik alkalommal szervezték meg Keszthelyen, amelyhez gyerekek és felnőttek egyaránt csatlakoztak. A szervezők célja, hogy évről évre egyre több ember csatlakozzon a rendezvényhez.

Szombaton délelőtt biciklisek gyülekeztek az egyik keszthelyi bevásárlóközpont parkolójában. A Légy példakép! kerékpáros találkozót immár ötödik alkalommal szervezték meg, a program célja pedig egy sportolni szerető közösség összekovácsolása a városban. A résztvevőket a kissé borús idő sem tartotta vissza attól, hogy Balatongyörökig vagy éppen Szigligetig tekerjenek.

A túra résztvevőit Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte, aki a megnyitó után szintén nyeregbe pattant.

„Ezeket a kerékpáros versenyeket mindig is támogattuk, és örülünk, hogy vannak. Keszthelynek azt hiszem az egyik vonzereje lesz az, ha sok ilyen verseny van. Nekem is mindig azt mondják, hogy könnyű itt élni, ahová másik nyaralni járnak. Én is azt mondom mindenkinek, hogy kerékpárral fedezze fel a környéket, mert gyönyörű környék nem csak a Balaton-part, hanem a környező dombok is.” - mondta a miniszteri biztos.

A kerékpáros túrát és annak résztvevőit Szalontai István Balázs, a hévízi plébánia káplánja áldotta meg. Ezek után indult útnak a mezőny a kerékpárút fele. A programon gyerekek és felnőttek is részt vettek, sokan már régi ismerősökként üdvözölhették egymást. A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy évről évre egyre több ember figyelmét hívják fel a sport jótékony hatásaira és a közösségépítés fontosságára.

„Ez arról szól – nagyon egyszerű – hogy együtt legyenek az emberek, együtt legyenek a családok, együtt legyenek a barátok, és mozogjunk. Rá kellett jönnünk arra, hogy segíteni kell az embereknek abban, hogy érezzék a mozgásnak a jelentőségét. Semmi más, mint ráülnek a biciklire, eltekerünk Györökig, a bátrabbak eltekernek Szigligetig, visszajövünk, egy icipicit itt jól érezzük magunkat.” - tájékoztatott a rendezvény szervezője, Horváth Imre.

A szervezők délutánra számos színes programot terveztek, a felhőszakadás miatt azonban ezek elmaradtak. Nem maradt el viszont a díjátadó, ahol több értékes nyeremény mellett a legügyesebb és legszerencsésebb résztvevő egy új kerékpárral lett gazdagabb.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Konferenciára, lovasbemutatókra és fogathajtó programra várták a nyitónapon az érdeklődőket.
 
A táborban 26 fiatal vett részt. A tervek szerint a jövőben több turnust is indítanak majd.
 
A keszthelyiekkel egységben, a város fejlődésért kíván dolgozni a Fidesz-KDNP pártszövetsége Keszthelyen.
 
A Doktoranduszok Országos Szövetségének programja vasárnapig tart.
 
Fokozottan kell figyelni az utakon, az őzek bármikor kiugorhatnak elénk.
 
A sajátos nevelési igényű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára valósult meg a tábor.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó