+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szent Mihály-dombi esték
2018. június 20. szerda 11:34 - Vonyarcvashegy
Szent Mihály-dombi esték
Több mint húsz éve, hogy elkezdődtek a nyári koncert sorozatok hazánk egyetlen halász kápolnájában. A Vonyarcvashegyi Szent Mihály domb, rajta a kis kápolnával már sok írót, költőt is megihletett, de szívesen adnak komolyzenei koncertet neves művészeink is. A Szent Mihály-dombi zenei esték a hét végén elkezdődtek. Az első koncerten operaénekesek és Laki János zongoraművész előadását élvezhette a közönség.

A Zene Európai Ünnepnapjának jegyében rendezték meg a legendás, késő középkori templomban az idei  nyári szezon első koncertjét. A 22 éve útjára indított Szent Mihály–dombi zenei esték nagyon népszerűek, nem csak a közönség, hanem a fellépő művészek körében is. A nyitókoncerten Németh Márton és Nagy Johanna előadását Laki János zongorajátéka kísérte. Az operaénekes pár ária- és dalestje nem csak a zenei élménytől volt különleges, hanem attól is, hogy áradt a harmónia előadásukból. A fiatal operaénekesnő gondolatait is megosztotta közönségével:

"Az elmúlt évben nem énekeltünk sajnos együtt, nem volt így rá lehetőség így koncert szintjén, de az egyetemet is végig együtt végeztük és ez mindig nagyon különleges élmény, amikor együtt énekelhetünk és együtt hozhatunk valamit létre. Nyilván így meg van köztünk az a kémia is, ami kell a duettekhez is. Nagyon jó a Mártonnal együtt dolgozni, nagyon szeretek vele énekelni."

A népszerű program évről évre megújulást is kíván a szervezőktől. Legközelebb július 15-én a szentmisét követően 20 órától  Somos Zoltán és Farkas Edina koncertjén lehet zenei élményben része a közönségnek a kis kápolnában. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó