+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A vendéglátóipari oktatók számára dolgoznak ki új képzést
2018. június 29. péntek 18:01 - Vonyarcvashegy
A vendéglátóipari oktatók számára dolgoznak ki új képzést
Új idegenforgalmi képzést dolgoz ki a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete. A cél elsősorban, hogy a vendéglátóipari oktatók számára alkossanak átfogó képzési programot. A folyamatosan fejleszthető oktatási anyag megalkotásának első lépése volt egy ma rendezett vonyarcvashegyi találkozó. A nemzetközi projektben a lengyel és angol képzési intézmények mellett a Balaton menti kamarák és szakképző intézmények is partnerek.

A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a vendéglátóiparban dolgozó és az oda készülő szakemberek képzettsége minél magasabb szintű legyen. A szándék az, hogy olyan képzéseket kapjanak a lennedő szakácsok, pincérek és más vendéglátósok, amivel európai szinten tudnak teljesíteni. Ezért most átfogó képzési rendszert dolgoz ki a BFT munkaszervezete.

„Ennek a képzésnek rugalmasnak kell lennie és mindig az adott trendekhez kell igazodnia. Sok esetben a legnagyobb probléma a képzési rendszereinkkel az, hogy megkövült tananyagokat követünk és ezek a tananyagok nem mindig igazodnak a rendkívül felgyorsult turisztikai trendekhez. Ez a képzés alapjába véve a trénerek trénere és ezeknek az embereknek, akik a képzőket fogják tovább képezni, napi szinten kell, hogy változzon a hozzáállásuk a mindenféle turisztikai trendekhez, illetve az igényekhez” - mondta el Hegedűs István, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. csoportvezetője. 

A képzési rendszer kialakításának első lépése volt a vonyarcvashegyi program. Itt találkoztak először olyan szinten a partnerek, hogy össze tudják hangolni munkájukat és megalapozzák a képzési anyagokat. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Oktatási bizottságának elnöke szerint a minőség a kulcsa az ágazat sikerének. Meszes István üdvözölte a kezdeményezést: „Én azt gondolom, hogy a vendéglátós szakmák tekintetében különösen a szakács szakma, de a pincér, cukrász szakma, de a szállodás képzések tekintetében mindenképpen egy újragondolásra van szükség, hiszen a kornak a változása, a vendégeknek az elvárásai, illetve a minőségbiztosítás tekintetében ez elengedhetetlen.”

A tó mentén működő képzési intézmények mellett a Kereskedelmi és Iparkamara balatoni szervezetei is partnerek a munkában. A sikeres képzési anyaghoz lengyel és angol képzési intézmények is segítséget nyújtanak a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft-nek. A tervek szerint két év szükséges a képzési anyag elkészítéséhez. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó