+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A vendéglátóipari oktatók számára dolgoznak ki új képzést
2018. június 29. péntek 18:01 - Vonyarcvashegy
A vendéglátóipari oktatók számára dolgoznak ki új képzést
Új idegenforgalmi képzést dolgoz ki a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete. A cél elsősorban, hogy a vendéglátóipari oktatók számára alkossanak átfogó képzési programot. A folyamatosan fejleszthető oktatási anyag megalkotásának első lépése volt egy ma rendezett vonyarcvashegyi találkozó. A nemzetközi projektben a lengyel és angol képzési intézmények mellett a Balaton menti kamarák és szakképző intézmények is partnerek.

A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a vendéglátóiparban dolgozó és az oda készülő szakemberek képzettsége minél magasabb szintű legyen. A szándék az, hogy olyan képzéseket kapjanak a lennedő szakácsok, pincérek és más vendéglátósok, amivel európai szinten tudnak teljesíteni. Ezért most átfogó képzési rendszert dolgoz ki a BFT munkaszervezete.

„Ennek a képzésnek rugalmasnak kell lennie és mindig az adott trendekhez kell igazodnia. Sok esetben a legnagyobb probléma a képzési rendszereinkkel az, hogy megkövült tananyagokat követünk és ezek a tananyagok nem mindig igazodnak a rendkívül felgyorsult turisztikai trendekhez. Ez a képzés alapjába véve a trénerek trénere és ezeknek az embereknek, akik a képzőket fogják tovább képezni, napi szinten kell, hogy változzon a hozzáállásuk a mindenféle turisztikai trendekhez, illetve az igényekhez” - mondta el Hegedűs István, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. csoportvezetője. 

A képzési rendszer kialakításának első lépése volt a vonyarcvashegyi program. Itt találkoztak először olyan szinten a partnerek, hogy össze tudják hangolni munkájukat és megalapozzák a képzési anyagokat. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Oktatási bizottságának elnöke szerint a minőség a kulcsa az ágazat sikerének. Meszes István üdvözölte a kezdeményezést: „Én azt gondolom, hogy a vendéglátós szakmák tekintetében különösen a szakács szakma, de a pincér, cukrász szakma, de a szállodás képzések tekintetében mindenképpen egy újragondolásra van szükség, hiszen a kornak a változása, a vendégeknek az elvárásai, illetve a minőségbiztosítás tekintetében ez elengedhetetlen.”

A tó mentén működő képzési intézmények mellett a Kereskedelmi és Iparkamara balatoni szervezetei is partnerek a munkában. A sikeres képzési anyaghoz lengyel és angol képzési intézmények is segítséget nyújtanak a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft-nek. A tervek szerint két év szükséges a képzési anyag elkészítéséhez. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó