+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még kevés a vendég a strandokon
2013. július 10. szerda 11:55 - Keszthely
Még kevés a vendég a strandokon
Az ember azt gondolná, hogy júliusban már alig lehet helyet találni a balatoni strandokon. Nem így van. A jövő héttől várják tömeget. A strandok szépek, az árak magasak - mondják a nyaraló vendégek.

Itt a nyár. Szívesen töltik szabadságukat az emberek a víz parton. A harminc fokos melegben jól esik a hűsítő Balaton. Sokan nem engedhetik meg a napi strandolást. Mondják drága. Többen otthonról viszik a napi élelmet, s keresik az ingyenes parkolási lehetőségeket.

Kevés a külföldi vendég - tesznek említést a helyi vállalkozók - német vendég alig van, orosz ajkúval lehet találkozni. A külföldi vendégeknek megfelelőek a balatoni árak.

De számoljunk! Mennyibe kerül egy hét egy négy tagú családnak a strandon, mikor egy sima lángos 330 Ft, egy gombóc fagylalt 200 Ft, s akkor még a szülők nem ittak egy kávét 300 forintért. S ha napi egy üdítőt veszünk fejenként az is 1600 Ft, s jön a parkolás 160 forintért óránként, a családi belépő 2300-ért. Ha szűken számolunk is 10.200 Ft naponta főétkezés és szállás nélkül. Egy hét alatt 71.300 Ft, sokaknak egy havi fizetés.

Még nincs nagy forgalom, a 14-i hét végében bíznak a helyi vállalkozásokat működtetők. Azt mondják, a szomszédos országokban a nyári szünet is később kezdődik és volt rossz idő is hét végén.

S nem beszéltünk az utazásról, ha költségeket tekintve. Az árak ismeretében elmondhatjuk, hogy akkor járunk jól ha autóval utazunk nyaralni, s ha már a Balatonnál töltünk pár napot, lehet, hogy még belefér a családi költségvetésbe 10 dkg sült kolbász vagy sült hekk 6-700 forintért. Ha nem, az sem baj, a tó vize kárpótol mindenért - mondja a júliusban strandolók többsége.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus