+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöldség és gyümölcsbemutató
2013. október 7. hétfő 16:20 - Keszthely
Zöldség és gyümölcsbemutató
Első ízben rendezett terménybemutatót a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Az élménygazdaságban megtermelt zöldségek és gyümölcsök a gazdák örömére jó termést hoztak az első évben. A terménybemutatón szinte minden olyan zöldség és gyümölcs megtalálható volt, ami egy háziasszonynak kellhet a konyhában.

A standok tele voltak szebbnél szebb gyümölcsökkel és zöldségekkel. A bemutatóra a Pannon Egyetem Georgikon kara is bemutatta az általa nemesített zöldségeket és gyümölcsöket. Kiállították a már jól ismert keszthelyi burgonyafajtákat és különböző paprikákat is hoztak.

Mint ahogy azt dr. Szabóné Lázár Ibolya, a majormúzeum igazgatója elmondta, a terménybemutató célja, hogy megismertesse a környékbeli termelők által termesztett zöldségeket, gyümölcsöket. "Az élménygazdaság idei első termése nagyon jó lett, termetes zöldségeket szedhettek az itt dolgozók. Valamennyi őshonos magyar fajta, Tápiószeléről, a Génmegőrzési Központból kapta az elvetni valót az élménygazdaság".

A bemutatón az egyetem terményei mellett voltak a zalai kiskertekben termett zöldségek és gyümölcsök is. A kiállított termények között a legnagyobb érdeklődést a több mint 60 féle gombát bemutató stand váltotta ki. Papp Tibor egyetemi hallgató egy gyakorlat alkalmával szedte ezeket a gombákat.
A gombák között meg lehetett nézni a mérgező légyölő galócát is és még több más mérgező gombafajtát is.

Az élménygazdaság első terménybemutatóján sok olyan magyar zöldség és gyümölcsfajtát ismerhettek meg az érdeklődők, amik manapság már sajnos ritkaságnak számítanak.

Keszthelyi Televízió – Szabó Csilla
 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár