+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új élmények a Tavernában
2013. október 28. hétfő 17:09 - Vonyarcvashegy
Új élmények a Tavernában
A legmodernebb múzeumi prezentációs eszközökkel szerelték fel a hétvégén megnyílt Borászati és Gasztronómiai Kiállítóteret a Helikon Tavernában. A borászat és szőlészet világát bemutató tárlat színes és interaktív elemekben bővelkedik, ugyanakkor bemutatja a balatoni borászat legrégebbi emlékeit és eszközeit is.

 A balatoni borfogyasztás egyik legkorábbi bizonyítéka ez a 2000 éves kelta ivóedény, amelyen a Da Bibere felirat olvasható. Az edény nem csak az ismert borlovagrendnek, hanem a Helikon Taverna pincéjében megnyílt kilátóhelynek is a névadója.
A Borászati és Gasztronómiai Kiállítótér kialakításánál törekedtek, hogy széles körben felkeltsék az idelátogatók érdeklődését.

A kiállítótérben megtalálható egy régi prés és több díszes szépkorú hordó, de a nagy- és dédszüleink által használt hébérek, sajtárak is.
A Taverna pincéje nem csak az érdeklődők, hanem a szakma elismerését is kivívta.

Az egykori Festetics uradalom présháza 10 évvel ezelőtt még elég rossz állapotban volt. A tulajdonosok célja már akkoriban az volt, hogy egy mindenki elismerését kivívó épület legyen a maga patinájával és egy egyedülálló turisztikai terméket hozzanak létre a bor és a szőlészet tematikájában.

A fejlődés nem áll meg, hiszen még idén megnyílik a Tavernában az első vidéki Bock Bisztró, mely különleges gasztronómiai élményt nyújt majd a kulináris élvezetekre vágyóknak - mondta el a Taverna ügyvezetője, Fodor Márk.

A Taverna pincéje már a megnyitó alkalmával egy időszaki kiállításnak adott helyet. Illés Major Julianna két évtized munkájából válogatta össze festményeit, melyek a szőlészeti és borászati kiállítás kíséretében egy szerves egészet alkotnak a Tavernában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus