+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A bor mellett a sört is szeretik Cserszegtomajon
2018. július 30. hétfő 15:19 - Cserszegtomaj
A bor mellett a sört is szeretik Cserszegtomajon
Cserszegtomajon nem csak a bort, hanem a sört is szeretik, ezért már tizenkettedik éve rendeznek Sörnapokat. A rendezvényen kézműves főzdék italaival is szolgáltak, de nagyüzemek söreit is mérték a csapoknál. A rendezvényre pénteken és szombaton várták az érdeklődőket.

A sör mellé jól hangzott a Zalaapáti Harmonika Együttes muzsikája. A Cserszegtomaji Sörnapokon nagyüzemi és kézműves sörökkel is várták a vendégeket. Emecz Károly Angliában született, így elsősorban az ottani söröket szereti, de szívesen kóstolta a magyar nedűket is. Azt tapasztalja, hogy egyre szélesebb a kínálat hazánkban is. A sörfogyasztásban a minőség és nem a mennyiség a fontos a számára.

„Nagyon sokfajta sört kóstoltam, több helyen, ám igazából nem a sok mennyiség, hanem a különböző fajták. Van egy kis telefon applikáció, ahol lehet jegyezni mindenfajta sört is, 219 fajta sörnél tartok eddig” - nyilatkozta a férfi. 

A sörkészítők szerint a fogyasztók egyre jobban érdeklődnek az egyedi és különleges ízek iránt. Egy tematikus honlap szerint közel 100 kisüzemi sörfőzde működik ma Magyarországon, ezek több mint 600 féle italt állítanak elő. A lager, pilseni, IPA, barna, búza mellett a gyümölcsös sörök is népszerűek. Cserszegtomajon is sokan választották az egyik térségi főzde ezen italát.

"A meggysört nagyon kedvelik, azt gondolom, hogy ez egy kellemes ízvilág, ez egy igazi meggyből készült sör, nagyon közkedvelt, de a lager sörünk is nagyon szépen fogy, úgyhogy elégedettek vagyunk a jelenlegi fogyással” - mondta két csopolás között Gáspár Vilmos. 

Természetesen a sör mellé megfelelő étel is dukál. A rendezvényen pecsenyések és különféle vállalkozók kínálták az ital mellé valókat. Cserszegtomaj elsősorban borairól híres, de helyi fiatalok felvetették, hogy ne csak a bort, hanem a sört is ünnepeljék meg a településen. 

„Azóta minden évben megrendezésre kerül július utolsó hétvégéjén a sörnapok. Most is nagyon izgatott vagyok, mert látom azt, hogy így a nyár közepén összehozza az itt élőket, összehozza a vendégeket. Mi nem Balaton-parti település vagyunk, akkora forgalmat nem generálunk, mint egy Balaton-parti település, teljesen logikus. Ugyanakkor a barátaink, vendégeink számára mégis kell valami olyan programot biztosítani, ahol összejöhetünk és egymást üdvözölve, egymást köszöntve évről-évre egy ilyen napon összejövünk” - mondta Bartha Gábor, a nagyközség polgármestere. 

A nyitónapon fellépett a Dankó Rádió alapító vezető szerkesztőjének, Tarnai Kiss Lászlónak a zenekara, de táncműsorral és mindkét este báli zenével is várták a cserszegtomaji közönséget a 12. sörnapokon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó