+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / VIII. Adventi Kórustalálkozó
2013. december 23. hétfő 17:58 - Cserszegtomaj
VIII. Adventi Kórustalálkozó
Nyolcadik alkalommal szerveztek kórustalálkozót szomszédos települések részvételével a karácsonyi várakozás időszakában. A hétvégi eseményen gyújtották meg a község adventi koszorúján a harmadik gyertyát is.

Advent harmadik vasárnapján, Cserszegtomajon találkoztak ismét a helyi és környékbeli művészeti csoportok. Céljuk, hogy zenéjükkel, énekeikkel együtt hangolódjanak az ünnepre. A résztvevőket vagy –ahogy a település polgármestere fogalmazott– barátaikat elsőként Bartha Gábor üdvözölte, aki kiemelte, hogy milyen fontos az egész éves munka eredményének egymással való megosztása. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik sokat dolgoznak azért, hogy évről évre együtt lehessenek Cserszegtomajon a dalos kedvűek.

A rendezvény keretében gyújtotta meg Palkovics Zoltánné képviselő-testületi tag a község adventi koszorúján a harmadik gyertyát, majd beszélt az ünnepvárás jelentőségéről.

A résztvevőket Koroncz Katalin, a kórustalálkozó szervezője is köszöntötte, aki egyben a vendéglátó cserszegtomaji Tátika Népdalkör vezetője. Felidézte a kezdeteket, hiszen az ötletet az adta, hogy szerették volna a sok-sok környékbeli meghívást valahogy viszonozni. Rajtuk kívül fellépett még szintén helyből a Gyöngyös Népdalkör, az Aranykorúak Nyugdíjas Klub, és a Kék Balaton Citerazenekar, Stefán Ferenc Balatonszentgyörgyről, Marci atya és a Fiatalok Zalakomárból,a négyszeres Aranypáva Nagydíjas alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör és a rezi Őszirózsa Nyugdíjas Klub, amely egyedüliként mind a nyolc alkalommal részt vett a kórustalálkozón.

A zenészeknek, énekeseknek egy emléklappal és csekély ajándékkal köszönték meg a részvételt, majd hagyományosan fehér asztal mellett baráti beszélgetéssel zárult a találkozó.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

A kórustalálkozóról bővebb összeállítással a december 31-i Szignatúrában jelentkezünk!

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó