+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása
2014. július 17. csütörtök 12:20 - Keszthely
Hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása
A keszthelyi és hévízi kistérségek foglalkoztatási kulcságazatainak fejlesztése hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával című projekt zárásán számoltak be a résztvevők a tapasztalatokról.

A Keszthely és Térsége Foglalkoztatási Paktum 2006-ban alakult és azóta folyamatosan, sikeresen tevékenykedik bevonva a munkáltatókat,munkavállalókat és civil szervezeteket.

Két éve pályázták meg - a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete, mint főpályázó - azt a programot,mellyel hátrányos helyzetű munkavállalókat vonnak be. A sikeres TÁMOP projekt húsz hónap után lezárult. A konzorciumban résztvevőket a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása érdekében megvalósított pályázat értékelésén a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője - Dr. Varga Andrea köszöntötte. Kiemelve a magyar közigazgatásban a különböző élethelyzetek megjelenését, így a munkába visszakerülés lehetőségeit is.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. zalai képviselője adott tájékoztatást a rendezvényen a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítő programokról, támogatásokról.

A Sikeresen megvalósított projekt kiemelt feladata volt a fogyatékkal élő fiatalok bevonása. A három partner szállodán kívűl a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza is bekapcsolódott a projektbe.

A projekt vezetője Szabó Ildikó elmondta értékelőjében, hogy elsődlegesen a turisztikai, idegenforgalmi szolgáltatásokra találtak munkahelyeket. A 67 milliós projektbe 32 főt tudtak foglalkoztatni.

Kapcsándy Mária  szakmai vezető emelte ki értékelésében, hogy mind a Vöröskeresztnek mind pedig a résztvevőknek az a véleménye, hogy a foglalkoztatási paktum létjogosultsága továbbra is fontos. A térségben szeretnék folytatni, további munkaadók, képző intézmények bevonásával.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
Keszthelyen is bemutatták Maja Lunde siker könyvét.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó