+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombathelyi diadal a 37. Nemzetközi Sakkversenyen
2018. augusztus 29. szerda 16:28 - Keszthely
Szombathelyi diadal a 37. Nemzetközi Sakkversenyen
Egy fiatal szombathelyi sakkozó győzött a 37. Nemzetközi Sakkversenyen. A viadal sok izgalmat tartogatott, csak az utolsó fordulóban dőlt el, hogy ki viheti haza a győztesnek járó serleget. A legjobb keszthelyi az ötödik helyen végzett. Számos különdíjat is kiosztottak a szervezők a verseny keddi zárónapján.

Ugróczky Péter vehette át a győztesnek járó kupát. A Haladás ifjú sakkozója  negyedik alkalommal versenyzett Keszthelyen. Azt mondta, nagy büszkeség számára a diadal, mert ez az első győzelme a felnőttek között. Magabiztosan menetelt a kilenc fordulóban.

„Négy győzelemmel kezdtem, utána az ötödik fordulóban a második helyezett Takács Balázzsal játszottam, az X lett és utána még a nyolcadik fordulóban X-eltem, a többi meccset megnyertem” - nyilatkozta a győztes. 

Az első nyolc helyezett részesült pénzdíjazásban a 37. Nemzetközi Sakkversenyen. Tizenhat keszthelyi sakkozó vett részt a Hévízi László nevét is viselő emlékversenyen. Közülük a legjobb az összetettben ötödik Kiss Judit lett, aki a szervezők díja mellett Nemes Klára önkormányzati képviselő különdíját is átvehette. A záró ceremónián díjazták többek közt a legjobb, ifi, u 14-es, senior, női és zalai sakkozót. A mezőnyben 3 nemzetközi mester és 8 FIDE-mester is megmérkőzött. A széles korosztályt felölelő verseny jó felkészülési lehetőséget biztosított az ősszel induló csapatbajnokságok résztvevőinek is.

„Úgy értékelem végül is, hogy az idén is jól sikerült, hiszen elég sokan voltunk, szám szerint 84-en voltunk, örültem a versenyzőknek, mert nagyon sok olyan is van közöttük, akik most jöttek először városunkba és úgy mentek el, úgy nyilatkoztak, hogy jól érezték magukat Keszthelyen. Én abban bízom, hogy a következő időszakban is lehetőségünk lesz a verseny megrendezésére” - mondta el televíziónknak Szalai István. 

A versenyen idén is részt vett Káposztás Miklós a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke. A mesteredző köszönetet mondott Szalai Istvánnak és egyúttal köszöntötte is a viadal 70 éves szervezőjét. A Vasas rekordszámú, nyolc sakkozót delegált, de Zalaegerszegről és Nagykanizsáról is szép számmal érkeztek résztvevők. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nagy az érdeklődés a kézműves táborokra.
 
A KÉVE aktivistái emelték fel szavukat a déli szabadstrandért.
 
A KÉVE demonstrációjára az alpolgármester is reagált.
 
A térségből is várják az önkéntes katonák jelentkezését.
 
Az én városom, Keszthely című projektből befolyt összeget klímaberendezésre fordítaná az osztály vezetése
 
20. éve szervezik meg a Gyenesdiási Bornapokat a Zalai Borcégér égisze alatt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó