+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiváló volt a szezon a strandokon
2018. augusztus 31. péntek 07:07 - Keszthely
Kiváló volt a szezon a strandokon
A rossz kezdet ellenére kiváló strandi szezont tudhat maga mögött Keszthely. A szakemberek szerint az elmúlt időszak fejlesztései, a város jó híre kompenzálta az időjárás okozta kiesést. Ma még kellemes, nyárias idő volt; így annak ellenére sokan érkeztek a partra, hogy már a nyár végét mutatja a naptár.

Úgy tűnik, mintha a nyár elején kiesett meleg napokat most pótolná az időjárás. A Városi Strandon önfeledten napozókat, a vízben fürdőzőket lehet látni augusztus utolsó napjaiban. Családok, baráti társaságok is egyaránt kihasználják az időt.

"Itt a nyár vége, itt a jó idő, lejöttünk egyet a haverokkal itt a strandon. Az időjárás ahogy engedi, mert általában áprilistól októberig itt vagyunk a barátokkal, családdal. Szerencsére jók az adottságai a strandnak: hátul van egy kis sportélet, mindig rendezünk röplabdát, összeszedjük a fiatalokat egy kicsit, hogy mozogjunk is. Ne csak a büfékben vagy az árnyékban legyünk, úgyhogy mi nagyon szeretünk itt lenni. Mi tősgyökeres keszthelyiek vagyunk és mindenkit csak buzdítani tudunk, hogy látogasson el hozzánk a városi strandra" - nyilatkozta Gönye Ferenc, az egyik baráti társaság tagja.

Az eddigi statisztikák szerint átlagos volt az idei nyár. Az elmúlt évek szezonjai is különböztek egymástól, így nehéz objektív összehasonlítást tenni. Idén a kezdet volt nehéz: július tizedike után, a szabadságolási főidőszakban volt esősebb időjárás.

Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője így látja: "A szezon július huszonegyedike után indult meg ténylegesen. Augusztusban minden hétvégén volt egy-egy nap, amikor teltházat sikerült csinálnunk a strandokon. Augusztus 3-ai napon rekord született a Helikon Strand tekintetében: az eddigi átlagos látogatószám duplája látogatta meg a strandot. Örülünk neki, hogy a Helikon Strandon a látogatószám megnövekedett. Bízunk benne, hogy ez tendencia is marad. A befektetett fejlesztések úgy látszik, meghozták az eredményeket."

A Városi Strandon ősszel további beruházások kezdődnek majd. A fürdési szezon engedélyt szeptember tizedikéig kapta meg a strand, eddig tarthatnak nyitva a pénztárak. Amennyiben az időjárás engedi, ezt az érdeklődés függvényében igyekszenek is kihasználni.

"Sajnos hétvégére ismételten elromlik. Egy klasszikus utószezon van, főleg külföldiek. Németországban a gyermekeknek még nem kell iskolába menni, itt mi már el fogjuk a jövő héten kezdeni az iskolát. Így nyit a tanuszoda is, az is fel van készítve. Bízom benne, hogy még a héten kitartunk. Hétvégére rossz idő jön, de utána ismételten 30 fokokat ír. Lengyelek, németek esetleg jönnek még, a nyugdíjasok is látogatják a strandot" - tette hozzá a fürdőüzemeltetési részlegvezető.

Szeptember tizedikéig még biztosan lehet majd fürdeni a strandokon. Azt követően októberig szabadstrand lesz és már megjelenhetnek a horgászok is. Ezzel együtt megkezdődnek a füvesítési, faültetési és fakivágási munkák is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó