+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkészült az iskola
2014. szeptember 23. kedd 12:26 - Zalaapáti
Elkészült az iskola
300 négyzetméteres közösségi térrel bővült a felújított Gábor Áron Általános Iskola Zalaapátiban. A település 250 millió forintból korszerűsítette a 35 éve épült iskolát, melyet hőszigeteltek és új fűtési rendszert építettek, valamint a nyílászárókat is kicserélték. A napkollektorok energiája mellett az esővizet is hasznosítják az épületben. Zalaapátiban nagy szükség volt a fejlesztésre, hiszen növekszik a gyerekek száma és más teleülések diákjai is itt tanulnak.

 Óriástortával és egy megújult iskolával kedveskedtek a gyerekeknek Zalaapátiban. A diákok már nagyon várták, hogy birtokba vehessék a felújított és korszerűsített iskolájukat.
Az iskola építése 2012. szeptemberében indult. Sajnos több ok miatt csúszott a beruházás, de mára egy korszerű intézményben tanulhatnak a zalaaapáti és a környékbeli falvak gyerekei.
Kívül-belül felújították az 1979-ben épült iskolát. A tetőbeázást nyeregtetővel orvosolták és hőszigetelték az épületet, melybe korszerű fűtési rendszert és napkollektorokat szereltek be.
A korszerű iskolára és a nevelési intézményekre nagy szükség van, mivel sok gyerek születik Zalaapátiban.

A településen már régi vágy volt egy olyan terem, mely alkalmas a különféle rendezvények lebonyolításához, de akár esküvőket és lakodalmakat is tarthatnak az iskola épületéhez tartozó helységben.

Az iskola avató ünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy fontos a megfelelő feltételek biztosítása az iskolákban, különösen ott ahol több település diákjai tanulnak.

A Gábor Áron Általános Iskola fejlesztését közel 250 millió forintból valósították meg. Az Európai Unió 198 millió forintos támogatásán felüli összeget az önkormányzat saját erőből és hitel felvételével biztosította.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus