+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 100 mm eső, 87 riasztás
2018. szeptember 5. szerda 15:12 - Keszthely
100 mm eső, 87 riasztás
87 alkalommal riasztották a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat kedden és szerdán Zala megyében a nagy mennyiségű csapadék okozta árvizek miatt. A lánglovagok lakossági bejelentések alapján érkeztek a házakhoz, ahol kiszivattyúzták a nagy mennyiségű vizet a pincékből, garázsokból. Keszthely több utcájában még szerda délben is állt a víz.

Még szerdán délelőtt is több helyen szivattyúzták a vizet a pincékből a tűzoltók. A napok óta tartó heves esőzések miatt városszerte számos házban okozott problémát az árvíz. A nagy mennyiségű csapadékot a csatornahálózat nem bírta el, sok helyen még szerdán is bugyogott a víz a csatornafedeleknél.

A Cholnoky utcában lakóknál már reggel korán szivattyúztak a tűzoltók. Az egyik lakó, Egyházi József a maradék vizet saját maga próbálja eltávolítani a pincéből. Azt mondja, az elmúlt évtizedekben több alkalommal is volt árvíz, de ilyen magas vízállással még nem találkozott.

„Az elmúlt negyven évben nem volt, ez mindent betetőzött. Ez rátett 10 centit az eddigi plafonra, a legmagasabb árvízre. Elöntött mindent.” - mondta a Cholnoky utcai lakos.

Az Apát utca egy szakaszát már kedden lezárták, az útzár pedig még a szerda délelőtti órákban is érvényben volt. Az autósok többsége azonban a tábla ellenére behajtott az érintett útszakaszra. Olyanok is akadtak azonban, akik a vízzel elárasztott rész előtt visszafordultak. A vízelvezető árkok szerdán délelőtt is tele voltak, és a vasúti töltés mellett is állt a víz. A tűzoltóknak Keszthely mellett Reziben és Cserszegtomajon is akadt dolguk.

„Mintegy 100 mm csapadék esett 2 nap alatt az említett térségben. Ezzel párhuzamosan szerda délig 87 helyre riasztották a keszthelyi, pacsai, zalaegerszegi és a nagykanizsai hivatásos, a zalaszentgróti önkormányzati, és a gelsei, alsópáhoki, rezi és a hévízi önkéntes tűzoltókat. A beavatkozó tűzoltórajoknak a csapadékvizet kellett pincékből, mélygarázsokból, udvarokból illetve lakóépületekből szivattyúkkal eltávolítaniuk. Útra dőlt fák eltávolításánál is beavatkoztak 9 alkalommal a tűzoltók.” - tájékoztatott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint az árvízhez illetve a viharhoz kapcsolódó személyi sérülés nem történt a megyében, illetve senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halálos baleset történt február 22-n a 76-s főúton.
 
12 csapat több mint százféle fánkkal nevezett az utolsó farsangi vasárnap hagyományos rendezvényére.
 
Zala megye mindhárom választókörzetében jelen van már a párt.
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó