+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar sikerek a szakmák Európa Bajnokságán
2014. október 30. csütörtök 13:58 - Keszthely
Magyar sikerek a szakmák Európa Bajnokságán
Az Asbóth iskola volt diákjai remekelt a szépségápolás szakmában Franciaországban. Az idei EuroSkills versenyen a 24 fős magyar csapat remekelt.

 A szakmák idei Európa Bajnokságán a franciaországi Lille-ben a 24 fős magyar csapat nagyon szép eredményeket ért el. Zalából a keszthelyi Mózer Gergely faipari szakmunkás egyéniben arany, csapatban ezüst érmet szerzett. A Zalaegerszegen éló Bertók Kinga, a keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola volt tanulója , kozmetikus pedig kiválósági érmet hozott el.

Bertók Kingát egykori szaktanára, Linhart Rita készítette fel, aki maga is a zsűri tagja volt. Mint mondta, annyira szoros volt a mezőny és valóban nagyon felkészült fiatalok jutottak ki a versenyre, hogy apró hibák is sokat jelentettek a pontozásban. A klasszikus kozmetikai feladatok mellett más, kéz és lábápolási valamint testmasszázs feladatokat is meg kellett oldani.

Első alkalommal rendezték meg a szakmák olimpiáján a szépségápoló Európa Bajnokságot, ahol Kinga 8. helyezést ért el. Ő már többet nem versenyezhet. A szabályok előírják, hogy egy EB és egy VB után már nem indulhat nemzetközi versenyen a szakma kiválósága. Az iskolában keresik az utánpótlást.

 Csótár András, az intézmény igazgatójaként fogalmazta meg, hogy az eredmények - beleértve a korábbi szép verseny erdeményeket is -bizonyítják, hogy egy kis iskola is lehet kimagasló. Nagyon sok figyelmet fordítanak a tehetségek gondozására, a diákok fejlesztésére a szakképzésben.

A fiatal  magyar versenyzők az összesített 6. helyet szerezték meg. 2018-ban hazánk rendezheti meg az EuroSkills versenyt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár