+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mogyorósi József kiállítása a színházban
2018. november 21. szerda 17:40 - Keszthely
Mogyorósi József kiállítása a színházban
Mogyorósi József képeiből nyílt kiállítás a Balaton Színházban. A nyugdíjas erdőmérnök hobbiból fest. Ez a nyugdíjas korban kiteljesedő tevékenység napjainkig már több, mint száz alkotást eredményezett. A színházban berendezett tárlat a Szépkorúak Hetéhez kapcsolódóan mutatja be az alkotót.

A megnyitóünnepség hangulatát Holcz Veronika és Holcz Katalin játéka tette színesebbé. A kiállítást Zalaveczky Zita festőművész nyitotta meg. A megjelentek számára felvázolta Mogyorósi József életútját és méltatta tevékenységét. Bár már gimnazistaként megismerkedett a rajzolás és festés alapjaival, erdészeti hivatása miatt csak néhány kép megalkotására volt ideje. A képzőművészet felé nyugdíjasként, hetven éves kora után tudott fordulni igazán. Mindössze négy éve annak, hogy az első kiállítását megrendezhette. "Első önálló kiállításom 2014-ben volt Gyenesdiáson. Dr. Cséby Gézának köszönhetem azt, hogy nagyon szépen beszélt rólam. 2015-ben a fiatalkori városomban, Pápán sikerült egy kiállítást összehozni. Tavaly volt egy kiállításom Balatongyörökön, de volt már egy kis kiállításom a Keszthelyi könyvtárban is" - mondta el Mogyorósi József.

Az Idősügyi Tanács elnökeként Nagy Bálint alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket - kiemelve, hogy a művész nyugdíjasként fest: "Most, ahogy megérkeztem és megnéztem ezeket a szép festményeket, azt kell hogy mondjam, hogy itt van egy remek példa arra, hogy hogyan lehet aktívan elkölteni az időskort, hiszen lehetőségem volt megtudni, hogy az itt látható festmények nagy részét azt már nyugdíj után, nyugdíjas években készítette a művész úr."

A mostani kiállításra a színház igazgatója, Csengei Ágota invitálta a hetvenhat esztendős művészt. A Szépkorúak Hetét nyitotta meg Mogyorósi József kiállítása, ahol összesen huszonhárom alkotás található meg. Az Idősek Világnapjához kapcsolódó eseménysorozat számos programot kíván a hónap végéig.

"Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan évek óta megszervezi a Goldmark Károly Művelődési Központ a Szépkorúak Hetét. Az idei évben is így van ez: Mogyorósi József festménykiállításával kezdjük ezt a hetet, és egészen jövő hétfőig tart. Ebben a hétben több olyan programot kínálunk a szépkorúaknak, amikről úgy gondoljuk, hogy érdeklődésükre számot tartanak. Ismeretterjesztő előadások lesznek, alternatív gyógymódokról hallhatnak előadásokat, és egy nagyszerű operett-gálával zárjuk ezt a hetet. Remélem, hogy sikerült kitalálnunk, hogy mi az, amit szeretnek és érdekli őket" - tudtuk meg az igazgatónőtől.

Mogyorósi József munkásságát egy sajnálatos eset teszi különlegessé. Jobb kezét ugyanis baleset érte, így kettő esztendeje bal kézzel fest. Az “Őszi séták” címet viselő tárlat november tizenharmadikáig tekinthető meg a színház Kacsóh termében, nyitva tartási idő alatt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus