+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fúvós farsang
2015. február 11. szerda 11:45 - Balatongyörök
Fúvós farsang
A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar minden évben vidám, farsangi bálba invitálja a zenekar tagjait, hozzátartozóit és a támogatókat. Így volt ez február 7-én is . A balatongyöröki Panoráma Hotel volt a fergeteges farsangi fúvós bál helyszíne.

 Magyaros ruhába öltözött mazsorettek nyitották meg Balatongyörökön az idei, huszadik fúvós farsangot. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar tagjai évről-évre meglepik a zenekedvelő közönséget vidám hangulatú jelmezes koncerttel. Teszik ezt azért is mert az előző év koncertsorozatai után vágynak egy kis szórakozásra. A zenekar karnagya Kiss Tamás a rendezvény előtt mondta el, hogy fárasztó, de sikeres 2014. év áll mögöttük. A 20. évfordulójukat ünnepelték a Balaton Színházban, s koncertnak akkora sikere volt, hogy meg kellett ismételni Vonyarcvashegyen. Ősszel Franciaországban arattak sikert.

Az évenete 50-60 koncertet vállaló zenekar taglétszáma is egyre bővül.. Az utánpótlással sincs probléma.. Azonban a fellépő ruhák, hangszerek és az utazások nagy költséget jelentenek. Ezért is alakult egyesületté a működtető alapítvány. Az egyesület elnöke, Erdei Ferenc tájékoztatása szerint így több lehetőség nyílik forrásokra pályázni.

A zenekart támogató egyik önkormányzat a bálnak helyet adó Balatongyörök. A polgármester, Bíró Róbert véleménye szerint a nagymúltó zenekar elviszi Európába a nagymúltú község hírnevét. Ez nagy öröm, s természetes, hogy Vonyarcvasheggyel együtt jelentős támogatást nyújtanak minden évben.

 A féktelen farsangi mulatságon az volt a természetes ami sokakat mosolyra késztetett. A főszereplők a lakodalmas zenén át Elvis Presley-ig fújták  az ismert dallamokat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó