+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mikor metszik a fákat?
2015. március 6. péntek 15:36 - Keszthely
Mikor metszik a fákat?
Az ágak rálógnak a járdára és nyáron tetvek hullanak a gyalogosokra – ez a problémája a Római utca mentén lakó Dani Lajosnénak. A hölgy szerint régóta nem gondozzák az út keleti oldalán álló fákat, ami még a turistákat is elriasztja. Az önkormányzatnál ismerik a hölgy problémáját.

 "A túloldalon még járda sincs, aztán azt nyirbálja, ezzel meg nem törődik?" Dani Lajosné mutatja a Római utcában álló fákat. A hölgy szerint hat éve nem metszették le az út keleti oldalán lévő hársfákat.
Dani Lajosné szerint a díszhársfa gyorsan nő és a lehajló ágak miatt nem lehet közlekedni a járdán. Az évenként metszés megoldaná a problémát szerinte. Másik probléma Dani Lajosné szerint, hogy nyáron megjelennek a fákon a tetvek, és akkor azért nem lehet közlekedni a járdán.

Dani Lajosné és férje maguk szokták a házuk előtt álló fákat megmetszeni, de ez csupán öt darab a több száz helikon-ligeti fa közül. A GESZ dolgozói a nyugati oldalon, a villanyvezetékek miatt a napokban kezdték meg a metszéseket.

Az önkormányzatnál ismerik a Helikon-ligetben lakó hölgy problémáját. Ruzsics Ferenc polgármester azt mondja, hogy meghatározott ütemterv szerint dolgoznak a munkások. A villanyvezetékek miatt előnyt élveznek a nyugati oldal fái, de sor fog kerülni a másik oldal metszésére is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó