+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mikor metszik a fákat?
2015. március 6. péntek 15:36 - Keszthely
Mikor metszik a fákat?
Az ágak rálógnak a járdára és nyáron tetvek hullanak a gyalogosokra – ez a problémája a Római utca mentén lakó Dani Lajosnénak. A hölgy szerint régóta nem gondozzák az út keleti oldalán álló fákat, ami még a turistákat is elriasztja. Az önkormányzatnál ismerik a hölgy problémáját.

 "A túloldalon még járda sincs, aztán azt nyirbálja, ezzel meg nem törődik?" Dani Lajosné mutatja a Római utcában álló fákat. A hölgy szerint hat éve nem metszették le az út keleti oldalán lévő hársfákat.
Dani Lajosné szerint a díszhársfa gyorsan nő és a lehajló ágak miatt nem lehet közlekedni a járdán. Az évenként metszés megoldaná a problémát szerinte. Másik probléma Dani Lajosné szerint, hogy nyáron megjelennek a fákon a tetvek, és akkor azért nem lehet közlekedni a járdán.

Dani Lajosné és férje maguk szokták a házuk előtt álló fákat megmetszeni, de ez csupán öt darab a több száz helikon-ligeti fa közül. A GESZ dolgozói a nyugati oldalon, a villanyvezetékek miatt a napokban kezdték meg a metszéseket.

Az önkormányzatnál ismerik a Helikon-ligetben lakó hölgy problémáját. Ruzsics Ferenc polgármester azt mondja, hogy meghatározott ütemterv szerint dolgoznak a munkások. A villanyvezetékek miatt előnyt élveznek a nyugati oldal fái, de sor fog kerülni a másik oldal metszésére is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó