+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Múlt és jövő a jelenben
2018. szeptember 21. péntek 14:51 - Keszthely
Múlt és jövő a jelenben
Jubileumi diplomás és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek csütörtökön a Városházán. A 60 éve képesítést szerzetteknek gyémánt, míg a 70 éves évfordulóért rubint diplomát állítottak ki a nyugalmazott pedagógusok egykori képzőhelyei. Ezeket a kitüntettet lakhelyén szokás átadni. Keszthelyen évek óta ez alkalomból a pályakezdőket is köszöntik, akik esküt is tettek a jeles alkalomból.

1956-ban kapott tanítói oklevelet Somogyi Ákosné. A több mint 60 éve megszerzett képesítéséért gyémántoklevelet vehetett át. Zalavár, Kapolcs, Rezi és Cserzsegtomaj után Keszthelyen, a Szendrey iskolában is tanított a gyémántokleveles pedagógus.

„Én nekem falun nagyon kevés gyerekem volt és amikor bekerültem, 36 gyerek állt sorba. Mondtam, aki nem hozzám tartozik fusson el és mindenki állt, mint a cövek. Ennyi volt a különbség a falusi, meg a városi iskola között” - nyilatkozta Somogyi Ákosné. 

Jávor Antalné 70 éve szerzett tanítói oklevelet, ezért rubint diplomát állított ki neki egykori alma matere. A nyugalmazott pedagógus Zalalövőn, Zalaszentgróton, Tapolcán és Zalaapátiban is tanított, utóbbi településen az igazgatóhelyettesi munkakört is ellátta.

Egyházi József 60 éve végezte el a tanítóképzőt. Első munkahelye Molnáriban volt, majd Bucsután, Szentliszlón, Csörnyeföldén és Bánokszentgyörgyön is tanított, utóbbi településen tanácselnök és igazgató is volt a gyémántoklevéllel kitüntetett férfi.

Sinka Endre 50 éve, köztársasági ösztöndíjasként szerzett tanár oklevelet. Felsőrajkon, Zalaszentbalázson, Ajkán és Reziben tanított. Pályája alatt kollégiumvezetői, igazgatói és szakfelügyelői teendőket is ellátott. 

Keszthelyen már hagyomány, hogy a díszdiplomások köszöntésekor a pályakezdő pedagógusok esküt tesznek. Dublecz Dóra magyar nyelvtan és irodalom szakos tanár a Csány-Szendrey iskolában, Papp Enikő óvodapedagógus az Életfa óvodában, Bagarus Viktória gyógypedagógus a Zöldmező Utcai Iskolában kezdte meg pedagógusi pályáját. Viktória szerint megtisztelő volt, hogy olyan pedagógusokkal együtt köszöntötték őket, akik hívatásukban sokat letettek az asztalra: „Nagyon meghatónak gondolom, hogy mi is jelen lehettünk ezen az eseményen és minket is köszöntöttek, illetve eskütételt tehettünk. Én is remélem, hogy ahogy majd telik az idő és a pedagógus pályámban egyre és egyre előrébb lépek, hogy én is nagyon sok mindent tudok majd teljesíteni, illetve a diák az én oktatásom alatt is eredményeket fognak elérni, illetve, hogy én is eredményes leszek az oktatásban.”  

Keszthely polgármestere elmondta, megtisztelő számára, hogy itt lehet. Ruzsics Ferenc megköszönte a díszdiplomások munkáját és sok sikert kívánt a pályakezdőknek. 

„Nagyra tartjuk azt a munkát, amit Önök végeztek, illetve, amit Önök fognak végezni. A múlt és a jövő a jelenben. Mi hálás szívvel köszönetet mondunk mindannyinknak, akik bennünket és a gyermekinket nevelték, tanították, oktatták” - mondta köszöntőjében Ruzsics Ferenc.    

A pedagógusoknak a Csány-Szendrey Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csengettyű Szakköre kedveskedett műsorral.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus