+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megemlékezés a fejedelemre
2015. március 30. hétfő 16:12 - Keszthely
Megemlékezés a fejedelemre
II. Rákóczi Ferenc előtt ez évtől már emléknappal tisztelgett a magyar nemzet. Március 27-én a fejedelem születésnapján országszerte, így Keszthelyen is összegyűltek a megemlékezők. A fejedelem tavaly októberben felavatott szobránál Varga Gábor történelemtanár mondott beszédet.

 "Itt az idő, hogy a nemzet valóban a szívébe írja a vezérlő fejedelem életpéldáját." - Varga Gábor szerint ez II. Rákóczi Ferenc emléknapjának egyértelmű üzenete. A történelemtanár elmondta, hogy be kell emelnünk újra a fejedelmet a nemzet emlékezetébe és engednünk, hogy önzetlen hazaszeretete iránytűként szolgáljon egyéni és nemzeti céljaink eléréséhez.

Az Országgyűlés idén márciusban nyilvánította II. Rákóczi Ferenc emléknapjává március 27-ét. Az országgyűlési határozat tisztelettel adózik a II. Rákóczi Ferencre felesküdöttek emléke előtt is, akik a Cum Deo pro Patria et Libertate zászló alatt küzdöttek a magyar szabadság kivívásáért.

Petőfi Sándor, Rákóczihoz címzett versével működött közre a megemlékezésen Kardos József. Az esemény zárásaként a Szent István Dalárda énekének kíséretében helyeztek el koszorúkat a fejedelem szobránál. Túri Török Tibor alkotását tavaly októberben avatták fel. A Szent István Dalárda, az önkormányzat, a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete és a Balaton Fesztivál Alapítvány mellett a Nemzeti Kör karolta fel az ügyet, hogy méltó helyen emlékezhessenek meg II. Rákóczi Ferencre.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Balaton Színházban tartottak megemlékezést a kommunizmus áldozatainak napján.
 
A zalaegerszegi eseményen mintegy kétszázan vettek részt, a bálnak keszthelyi vendége is volt.
 
A jótékonysági gálaesten a Pusztinai Magyar Ház támogatására gyűjtenek a fellépők.
 
Hévízen tartották a református lelkészek konferenciáját, melyen Trianon volt a fő téma.
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó