+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a keszthelyi autóbusz-állomást
2015. április 29. szerda 15:36 - Keszthely
Átadták a keszthelyi autóbusz-állomást
Hosszas várakozás után ma átadták a megújult, korszerű tájékoztatási rendszerrel felszerelt Keszthelyi Autóbusz – állomást. A beruházás keretében 5 buszöblöt, várótermet és jegyárusító helyet is kialakítottak. Az avatóünnepségen a MÁV Zrt. elnök – vezérigazgatója elmondta, hogy néhány hónap múlva már a keszthelyi vasútállomás épülete is megszépült állapotban várja az utasokat.

A korszerű utastájékoztatás az egyik alappillére a megújult buszállomásnak. Digitális táblák jelzik a várakozóknak, hogy melyik busz hová és mikor indul. Az információ szolgáltatás össze lett hangolva a vasúti menetrenddel, így könnyebb lesz az átszállás.
Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök – vezérigazgatója az avatóünnepségen elmondta, hogy a jövőben további fejlesztéseknek köszönhetően csökkenő menetidők lesznek és minőségibb szolgáltatások várják a vonattal utazókat. " A MÁV is fejleszti vasútállomásait, nem csak autóbuszos fejlesztésekről beszélhetünk ebben a térségben, hiszen a MÁV – nak is van egy 25 állomásból álló fejlesztési programja, amelynek része a keszthelyi vasútállomás is. Így külsőségekben is teljes mértékben megszépül a környezet, az utasokat nagy szeretettel tudjuk fogadni akár a vasútállomás, akár az autóbusz – állomás területén. Összehangoltuk menetrendjeinket, természetesen minden újabb javaslatra nyitottak vagyunk, legyen az a buszos közlekedéssel, vagy a vasúti közlekedéssel kapcsolatos."- mondta Dávid Ilona.
A buszállomás avatásán Vitézy Dávid, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa mintaprojektnek nevezte a keszthelyi buszállomást, hiszen olyan elemek kerültek beépítésre, melyek lehetővé teszik a versenyképes személyszállítást a keszthelyi régióban.
Manninger Jenő, országgyűlési képviselő elmondta, hogy Zala megyében kiemelten fontos a buszközlekedés, hiszen aprófalvas területe az országnak.
A projekt keretében nettó 96 millió forint értékben építettek be utastájékoztató eszközöket. A műholdas helyzet - meghatározáson alapuló GPS - rendszer az adott jármű pillanatnyi helyzete alapján vezérli az utastájékoztató rendszert. A zalakarosi kistérség, valamint Keszthely és Nagykanizsa helyközi autóbuszjáratai GPS rendszerrel lettek felszerelve, melyekkel az indulás és érkezés pontos időpontja jelezhető a várókban elhelyezett dinamikus tájékoztatási felületeken. A fejlesztés 133 járatot érint.
Az állomás építése közben felmerült, hogy a hosszabb buszok kikanyarodása nehézségekbe ütközik.
Papp László, az ÉNYKK Zrt. vezérigazgatója kérédsünkre elmondta, hogy "előfordulhat, hogy valamelyik gépkocsivezetőnk vagy más társaság gépkocsivezetőjének nehézésget okoz adott esetben ide a ki - be járás, az autóbusz - állomás adottságain nagyon nem volt lehetőségünk változtatni, de azt gondolom, hogy a puding próbája az evés, tehát annyira türelmesnek kell lennünk, hogy az elkövetkező egy - két hétben ki fog az derülni, hogy valós problémáról van-e szó, vagy egy városi legendáról."
Az 5 autóbusz indulóállomás 6 méter szélességben fedett esőváróval került megépítésre, amely védelmet nyújt az utasoknak az időjárás viszontagságai ellen. A többfunkciós állomáson kerékpárkölcsönző, taxi - váróhely, továbbá padok és ivókút is szolgálja az utasok kényelmét.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla




 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus