+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kakaó és kalács a tükörteremben
2018. december 13. csütörtök 09:23 - Keszthely
Kakaó és kalács a tükörteremben
Karácsonyig közel 800 gyereket vendégelnek meg kakaóval és kaláccsal a Festetics kastélyban. A finom falatokhoz a Velencei tükörterem szolgáltatja a különleges helyszínt, ahol korhű ruhában várják a keszthelyi és környékbeli óvodásokat, iskolásokat. Támogatók segítségével valósítja meg az akciót a kastélymúzeum.

Díszesen terített asztalok; kakaó, kalács, szaloncukor és még egy karácsonyi dísz is jutott minden helyre. Mindez a Festetics kastély Velencei tükörtermében látható. Gyerekeknek terítettek a kastély munkatársai.

Egy meseóráról érkeztek szerdán az északi szárnyba a hévízi Brunszvik Teréz Óvoda apróságai. A kastély korhű ruhába öltözött munkatársa kínálta nekik a finom kalácsot és a kakaót. A gyerekek nagyon élvezték a különleges helyszínt.

„Ez egy nagyon szép kastély” - mondta Kovács Kata Dorina„Nagyon tetszik minden nekem” - erősítette meg csoporttársa véleményét Horváth Valér. 

A Helikon Kastélymúzeum decemberben indította el meseóráit, ezeket követően vendégelik meg az óvodásokat, iskolásokat. A kedves gesztus nem titkolt célja, hogy a legfiatalabb korosztályt is bevonzzák az ország leglátogatottabb kastélyába és maradandó élményekkel gazdagítsák őket. Mostanáig közel 800 gyermeket regisztráltak a keszthelyi és környékbeli óvodákból, iskolákból.

„Ez a program karácsonyig tart, de karácsony után 26. és 31. között is várjuk továbbra is a gyerekeket, ugyanis játszóház lesz itt a kastély északi szárnyában. Ez keszthelyieknek ingyenes a lakcímkártya felmutatásával, tehát a gyerekprogramok folytatódnak az ünnepek után is, illetve a két ünnep között is várunk mindenkit sok szeretettel” - mondta el televíziónknak a kastélymúzeum marketing menedzsere, Várszegi Kata. 

A Helikon Kastélymúzeum támogatók segítségével valósítja meg az akciót. Nagyvonalú felajánlást tett Varga Péter Pál budapesti főorvos, de a Zalaco Pékség és a Tesco is a kezdeményezés mellé állt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó