+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jól harapnak a halak a bojlis versenyen
2018. október 5. péntek 16:15 - Gyenesdiás/Keszthely
Jól harapnak a halak a bojlis versenyen
Péntek délelőttig rekord mennyiségű, 13 darab 20 kilogramm feletti pontyot fogtak a horgászok a 6. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. A versenyzőknek még egy éjszaka áll rendelkezésükre, hogy megtegyenek mindet azért, hogy felállhassanak a dobogó legfelső fokára. A megmérettetésre idén 100 csapat nevezett.

A diási strandon pénteken délelőtt egy 7 kilogramm körüli ponty is horogra akadt. Az idei évben minden 5 kiló fölötti halat mérlegelnek, és ezeknek az összsúlya alapján is hirdetnek egy győztest. A csapatok lassan egy hete vadásznak a kapitális uszonyosokra, nem is minden eredmény nélkül.

„Nagyon jó partnerek voltak a halak a horgászatunkhoz. Zömében az éjszakai órákban tudtunk fogni, most már úgy nagyságrendileg 280 kiló körüli halat. A verseny szempontjából volt egy negyven órás etapunk, amikor sajnos nem sikerült mérhető halat fogni, csak 5 kiló alattiakat. Ettől függetlenül nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, és érezzük is még ebben a maradék egy napban.” - mondta a Wave Fishing Product csapat kapitánya, Hundzsa Ferenc.

A versenyzőknek még egy egész éjszaka áll rendelkezésükre, hogy a már meglévő halmennyiséget gyarapítsák. A 6. Nemzetközi Balatoni Bojlis Versenyre száz csapat nevezett, Magyarország mellett Szlovénia, Németország, Szlovákia, Ausztria és Csehország is képviseltette magát. Idén rekordszámú halnak örülhettek a horgászok. 

„Azt mondhatom, hogy nagyon jól sikerült, ilyen jól még sosem sikerült ez a verseny, ezt már most elmondhatom. Mind mennyiségileg, mind minőségileg is rengeteg hal van, tehát több mint 14 tonnát mérlegeltek a mérlegelőink. Súlyban is, most pillanatnyilag 13 darab 20 pluszosnál tartunk, ennyi még a versenyen soha nem volt, tehát ennek a közelébe sem tudtunk érni.” - tájékoztatott a verseny főszervezője, Szamosi Attila.

A szervezők szerint az időjárásnak is köszönhető, hogy ilyen jól harapnak a halak. A fokozatosan lehűlő levegő miatt ugyanis a pontyok egyre több táplálékot gyűjtenek, hogy felkészüljenek a télre. Keszthelyen négy helyszínen is vártak a kapásra a csapatok. A gyakorlott versenyzők mellett a Libás strandon helyet kapott alföldi horgászok először mérették meg magukat a Balatonon. A hét elején nem fogtak semmit, de hajnalban egy 21 kilós ponty akadt a horgukra.

„Kezdésnek nem rossz, de lehetett volna jobb is. Ez egy ismeretlen víz volt nekünk, próbálkoztunk több mindennel. Információnk nem különösebben volt róla, de saját fejünktől, meg ami van egy kis alapismeretünk ebből a bojlizásból, ebből próbálkoztunk. Oda jutottunk, hogy a végén már alakult, már látjuk, hogy hogy működik a balatoni horgászat.” - tette hozzá a Big Eagle Carp Team csapat vezetője, László Béla.

A verseny vége előtt egy nappal fej fej mellett haladnak a déli és az északi part csapatai, ami a fogás mennyiségét illeti. Az eredményhirdetésre szombaton délután kerül sor, a szervezők szerint azonban még nem dőlt el a viadal, 4 csapat is küzd az első helyezésért. A versenyzők között 12 millió forint készpénzt és 3 millió forint értékű utalványt fognak kiosztani.

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó