+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnap a könyvtárban
2018. október 9. kedd 18:04 - Keszthely
Vasárnap a könyvtárban
306-an látogattak el a felnőtt és a gyermekkönyvtárba a Könyves Vasárnapon. Az Országos Könyvtári Napok zárásaként idén is ingyenes szolgáltatásokkal és könyvvásárral várták az érdeklődőket. A Fejér György Városi Könyvtárnak 6000 beiratkozott olvasója van.

A legkisebbek körében is népszerű volt a Könyves Vasárnap. A Fejér György Városi Könyvtár gyűjteményében a klasszikusoktól a kortárs regényekig számos kötet megtalálható, így minden korosztály találhat kedvére való olvasnivalót. Németh Nimród a dinoszauruszok szerelmese, a T-rex a kedvence.

„Nagyon nagy fogai vannak és száz embert tud egyszerre bekapni. Száz embert. Összepréseli őket, aztán akkor így bekapja.” - mondta a 4 éves kisfiú.

Az Országos Könyvtári Napok keretein belül számos programot kínáltak a látogatóknak, a fő cél mégis a könyvolvasás népszerűsítése volt. Keszthelyen kifejezetten népszerű a könyvtár, közel 6000 beiratkozott olvasója van. A vasárnapi rendezvényre olyanok is visszatértek, akik hosszú évekig voltak a könyvtár olvasói.

„30 éve kerültem el Keszthelyről. Bizony én a keszthelyi könyvtárban kezdtem, még a gyerekkönyvtárban, a Muskátli udvarán lévő gyerekkönyvtárban kezdtem olvasni. Ott szerettem meg az olvasást. Utána, amikor már fölkerült a kastélyba, ott is rendszeresen olvasó voltam, és nagyon sok könyvet kölcsönöztem. Most is szívesen jövök vissza, amikor lehetőség van, és nagyon örülök, hogy például most vasárnap tévedtem ide be a könyvtárba.” - tette hozzá Kulcsár Annamária.

A Könyves Vasárnapon nagyon népszerű volt a könyvvásár is. A könyvtár tíz évvel ezelőtt szervezett először kiárusítást, és azóta egész évben lehet olyan könyveket találni, amelyeket egy jelképes összegért hazavihetnek az olvasók. A Könyves Vasárnapon idén is sokan érkeztek a könyvtárba, hogy meghosszabbítsák a tagságukat, de új beiratkozók is voltak.

„Nagyobb hozama volt, mint mondjuk a tavalyi. Több mint 300 látogatónk volt idén itt a könyvtárban. Ebből a 300 látogatóból több mint 200-an be is iratkoztak újra a következő egy évre is. A gyermekkönyvtárunkban is szép forgalom volt, jöttek a gyerekek, társasjátékoztak és jól érezték magukat vasárnap is a könyvtárban. Az volt a célja ennek, hogy az olvasást minél jobban népszerűsítsük, és minél többen jöjjenek el hozzánk. Azt gondolom, hogy a célját elérte.” - tájékoztatott Pappné Beke Judit, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatója.

Ezen az egy napon a késedelmes olvasóknak is megbocsátanak, így büntetlenül vihetik vissza a köteteket. Idén közel 20-an éltek a lehetőséggel, így sok könyv kerülhetett vissza a polcokra.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus