+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ez a hónap az idősekről szól
2018. október 10. szerda 16:53 - Keszthely
Ez a hónap az idősekről szól
Egész októberben kulturális és szórakoztató programokkal várják a keszthelyi Idősek Otthona lakóit. Tegnap harmonikaszóval indult el a rendezvénysorozat a Csók István utcai intézményben. Az eseményen a keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke kifejtette, hogy egy városnak meg kell becsülni az idősebb generációkat, akik aktív részesei a település közösségének.

A harmonikással együtt énekelték a nótákat az Idősek Otthona lakói. Közkedvelt vendége az intézménynek Németh Lajos harmonikaművész. A népes közönség, köztük a 84 éves Pali bácsi is örömmel fogadta a műsort: „Nagyon jól eső érzés, hogy gondoskodnak és próbálnak életet és vidámságot bevinni az életünkbe itt az otthonban. Nagyon jól eső érzés” - mondta Cséplő Pál, az idősotthon lakója. 

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ehhez kapcsolódva szervezték meg ismét az Idősek Hónapja programsort az Egyesített Szociális Intézményben. Számos kulturális és szórakoztató programot állítottak össze egész októberre. 

„Várunk egy néptánccsoportot is, ők kaposváriak, aztán érkeznek hozzánk a gyenesdiási dalárdások is a jövő héten. Nyilván megemlékezünk majd az 1956-os forradalomról is. Szeretnénk részt venni a városi idősek hónapja rendezvényén is, az operett gálán, amire nagy örömmel készülünk és szeretnénk ott lenni” - mondta televíziónknak Királyné Domaházi Csilla.   

Annak a városnak van jövője, melynek aktívak a közösségei és ezeknek a közösségeknek fontos részei az idősek – mondta el köszöntőjében Nagy Bálint. A város alpolgármestere, az Idősügyi Tanács elnöke kifejtette: egy városnak meg kell becsülni az idősebb generációkat, ezért jött létre tavaly az Idősügyi Tanács. 

Nagy Bálint alpolgármester: „Az Idősügyi Tanács a következő időszakra azt a célt tűzte ki magának amellett nyilván, hogy egyénileg próbálja segíteni a rászoruló időseket – azt a célt tűzte ki magának, hogy a közösségeket, az idős emberek közösségét, azokat az szervezeteket, amik valamilyen idősüggyel foglalkoznak, azokat segítse. És ez a mai nap is ilyen, illetve ez a hónap is ilyen, ami különösen az idősekről kell, hogy szóljon, olyan rendezvényeket, olyan programokat szervezzünk, ahol ezek a közösségek egyre jobban egymásra tudjanak találni, a különböző idős, illetve a kevésbé idős, a fiatalabb generációk is tudjanak keveredni egymással, hogy színesítsék a város közösségi életét.”  

A rendezvényen Nemes Klára képviselő is köszöntötte az időseket. Az ESZI Idősek Otthona mindig teltházzal működik, 70 fő éli itt mindennapjait. Az itt működő Idősek Klubjának pedig 20-25 rendszeres látogatója van.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó