+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadregényes Csillagvár
2015. augusztus 5. szerda 17:35 - Balatonszentgyörgy
Vadregényes Csillagvár
A múzeumként üzemelő, erődítmény-szerű vadászházat Festetics László építtette 1820 körül. Építészeti megoldása a világban egyedülálló.

 Jelenleg Európa legnagyobb plüssmaci kiállítása és egy középkori életpanoptikum tekinthető meg benne.

A várat körülölelő másfél hektáros pihenőparkban állatsimogató, valamint íjazási lehetőség is van. A nádfedeles csárdában pedig nagyon finom, egyszerű ételek kaphatók. Csendje, vadregényes környezete miatt kedvelt kirándulóhely a Csillagvár mindenki számára.

A település „másik oldalán”, északi irányban négy vasútvonal fut össze a balatonszentgyörgyi állomáson. Az egykor jelentős forgalmat lebonyolító csomópont ma is ütőere a vasúti közlekedésnek és több vágánnyal is rendelkezik. Az állomásépületet az elmúlt évtizedekben kikezdte az idő vasfoga. Jelenleg – a keszthelyivel egyidőben – felújítási munkák zajlanak. Megújul a peron előtető, valamint akadálymentesítik és vandálbiztossá teszik az épület minden utasforgalmi helyiségét, kiszolgáló berendezéseit. Felújítják a teljes homlokzatot, a belső utastereket, a pénztárakat, mosdókat. Továbbfejlesztik a vizuális utastájékoztató rendszert, kicserélik a külső falburkolatot, a nyílászárókat, a tetőt és a világítást. A tervek szerint november közepére készülnek el a teljes felújítással. Addig ideiglenes konténerekkel helyettesítik a munkához és az utasforgalom kiszolgálásához szükséges helyiségeket.

2014 nyarán Páli Attila vezetésével alakult ki a balatonszentgyörgyi futballcsapat új, jelenlegi kerete. Ennek köszönhetően nagyon sikeres szezont tudhat maga mögött az együttes. Somogyban a megyei 2. osztály bajnoka lett, nem is akármilyen eredménnyel! Az első fordulói vereség után sorozatban 25 (!) győzelem következett, 134 rúgott góllal. Ezzel a csapat történelmet is írt, mivel Balatonszentgyörgynek nem volt még bajnok labdarúgó csapata.

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus