+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a tanszervásárlás
2015. augusztus 28. péntek 12:38 - Keszthely
Megkezdődött a tanszervásárlás
Már egy hét sincs vissza és becsengetnek az iskolákba. A papír írószer üzletekben elkezdődött a tanszerek beszerzése. Nagy a választék, a vásárlók a minőség mellett az árat is szem előtt tartják. Gyermekenként akár több ezer forintba is kerülhet az tanévkezdés. Sok családnak jelent ez gondot, ilyenkor más kiadásokon kell spórolniuk. Az iskolakezdésre való tekintettel azonban a munkáltatók adhatnak támogatást, valamint az üzletek is kínálnak kuponokat.

Már csak pár nap és kezdődik az iskola. Vannak, akik egyszerre vásárolnak meg mindent, de olyanok is akadnak, akik aprólékosan szerzik be a tanszereket. A bevásárlást általában az iskolakezdés előtti hétre időzítik. A vásárlók több szempont alapján választanak. Molnárné Bukovics Hajnalka elmondta, hogy számára fontos a minőség, de igyekszik a köztes árakat nézni.

Huliák Kitti és testvére Jázmin idén kezdik a hatodik, illetve a hetedik osztályt. Felemás érzésekkel vágnak neki az iskolának. Nemsokára saját maguk csomagolják a most megvásárolt füzeteiket. Tavaly-óta saját maguk ragasztják és írják neveiket a füzetekre – mesélték a lányok.

Gerinckímélő táskát is vásárolhatnak már a különböző üzletekben. A gyermekek számára fontos a szín a forma, és az aktuális divat. Az általános iskolások számára külön tanszercsomagokat is összeállítanak. Ennek megfelelően válogathatnak a papír írószerboltokban is. A keszthelyi üzletben kedvezményekkel segítik a nagy kiadások csökkentését. „Ebben az évben is iskolai kupont adtunk ki, ami szeptember 15-ig érvényes, ez 15% kedvezményt jelent tanszervásárlása esetén.”- mondta Szőke Szandra a Csoba Papír üzletvezetője. A családok további megsegítésére a munkáltatók úgy nevezett beiskolázási támogatást adhatnak utalvány formájában. Ez az utalvány gyermekenként akár harmincegyezer ötszáz forint is lehet mindkét szülőnek. Ezt a támogatást azok kaphatják, akiknek gyermeke a közoktatásban tanul, vagy családi pótlékra jogosult. E mellett szociális alapon is igényelhető támogatás az iskolakezdésre.

Töreki Alexandra - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus