+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Túl az Óperencián...
2015. október 12. hétfő 15:50 - Keszthely
Túl az Óperencián...
Gyerekzsivajtól volt hangos pénteken délután a Balaton színház Simándy terme Keszthelyen. A televíziónk és a Balaton Színház által szervezett nagy mesenapon a meseolvasáson túl, volt játék, versek, zene és tánc, a támogatóknak köszönhetően pedig senki sem távozott üres kézzel.

Benedek Elek és a Keszthelyi Televízió Hét szív virág műsora kapcsán vetődött fel a nagy mesenap ötlete. Az egy éve indult gyerekműsorral a televízió céljául tűzte ki a mesemondó kultúra felvirágoztatását és terjesztését.

Kovács Beatrix a Keszthelyi Televízió marketing vezetője elmondta: - A műsornak sok támogatója van így szerencsénk volt és mindannyian elfogadták a meghívásunkat. Itt látható volt ez a mai napon is a kvízjátékban, hogy szép számmal ajánlottak fel ajándékokat hogy a gyerekek jól érezhessék magukat.

A nagy mesék, mesemondások ideje soha nem jár le. A mesékre mindig szükség volt, van és lesz, hiszen mindenki vágyik a varázslatra, a borzongásra, a csodák átélésének élményére. A mese ugyanakkor rendkívül hasznos és nélkülözhetetlen a gyermek fejlődése szempontjából, hiszen annak segítségével gazdagodik fantáziája, szókincse, a mese szereplőivel azonosulva átélhet különböző helyzeteket, feloldhatja a benne felgyűlt feszültséget. A nagy mesenapon számtalan felnőtt szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, magyar népmesékkel. A mesék nem csak szórakoztatnak, hanem jelentős részben nevelnek is. Az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik a személyiség fejlődését.

A nagy mesenap a Keszthelyi Televízió és a Balaton Színház és Kongresszusi Központ szervezésében jött létre. A program nagy hangsúlyt fektetett a magyar népmesékre, nem véletlenül, hiszen Benedek Elek születésnapjához is kötötték a rendezvényt.

A nagy mesenapon a Keszthely Televízió munkatársai, a térség kulturális szakemberei, képviselők mondták el a magyar népmeséket. A programot kvíz játék, mondókák és játékos feladatok is színesítették.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus