+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kóbor ebek az ünnepek után
2016. január 6. szerda 08:45 - Keszthely
Kóbor ebek az ünnepek után
Január elseje nyugalomban, az azt követő napok viszont eseménydúsan teltek a gyepmesternek és az állatvédelmi járőrszolgálatnak. A városban öt, míg például Cserszegtomajon tíz kutyát gyűjtöttek be. Ezek a négylábúak nagy valószínűséggel a tűzijátékok okozta stressz és félelem miatt szöktek meg otthonukból. Az ünnepi szökevényeken kívül több, régebben befogott kutya is keresi gazdáját.

Teltház van a keszthelyi ebtelepen. Mind a hat kennelben kutyusok várják régi vagy új gazdájukat. Ezek az állatok nem Szilveszterkor tűntek el, már korábban ide kerültek. A durrogtatások közepette elkóborolt keszthelyi ebek már otthon vannak. Kalmár Gábor, gyepmester elmondta: „Keszthelyen és a környékén viszonylag nyugodalmasan tel a Szilveszter éjszaka. A nagyobb probléma mindig az elseje másodika között szokott lenni,a mikor a kutyák a nagy rohangászásból kicsit megfáradnak és bemennek valahova. Keszthelyen viszonylag alacsony volt a számuk, négy-öt kutyát találtunk, mindegyik hazakerült hála Istennek, mert mindegyik chipes volt. A nagyobb probléma a környező településeken volt, kiemelném Cserszeget. Itt nyolc-tíz kutyát mondhatunk ami eltűnt, azoknak a nagy része hazakerült,de a mai napig is van olyan kutya, amelyik nem került haza és ez főleg a chiphiánynak tudható be.”    

Kalmár Gábor gyepmester azt mondja, hogy az állatok kétharmadában már van chip. Ezzel könnyen beazonosítható és visszajuttatható a kóbor jószág…persze ha be van regisztrálva a transzponder. Ha ezt nem tette meg az állatorvos, olyan mintha nem is lenne chip a kutyában. A szilveszteri szökevények most egy karmacsi telepen várják gazdájukat, Keszthelyen korábban elszökött, vagy kidobott kutyák vannak most. 

„Itt a nagy probléma a Szilveszter előtti időszak volt, főleg a Karácsony előtti időszak amikor például 22-én és 23-án hetes darab kutyát találtunk, amiből nagy sejtésünk szerint mind a hét kidobott kutya volt. Tehát ezért is szeretném megkérni az itt lakókat, hogy figyeljenek rá, hogyha látnak autóból kidobott kutyát, akkor az első, hogy a rendszámot írják fel, hogy a rendőrséggel fel tudjuk venni a kapcsolatot, utána értesítsenek minket.” - fogalmazta meg a gyepmester, aki egyben a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátora.

Az ebtelepen szívesen fogadják az állatbarátokat. Mindig elkél egy kis eleség, vagy játék a kutyusoknak. A tavaly megnyílt keszthelyi telepen folyamatosan vannak olyan kutyák, akik gazdit keresnek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus